Çukutli; ‘Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen Sel’de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum’

Çukutli; ‘Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen Sel’de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum’

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, Şanlıurfa ve Adıyaman’da etkili olan yağışlar sebebi ile meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum dedi.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.

Kahramanmaraş ve çevre illerde büyük bir yıkıma ve binlerce kişinin hayatına mal olan iki büyük depremin ardından, Şanlıurfa ve Adıyaman’da başlayan şiddetli yağışların etkisiyle meydana gelen sel felaketinde, 14 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrenmek bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Daha deprem travmasını atlatamadan bu kez de sel baskını ile mücadele vermek durumunda kalan tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
 
Son zamanlarda ülkemiz başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde meydana gelen depremler, iklim değişikliği kaynaklı dev orman yangınları ve aşırı yağışların yol açtığı sel felaketlerinde de büyük oranda artış gözlemliyoruz. Tüm bu felaketler, mali kayıplar bir yana maalesef can kayıplarını da beraberinde getiriyor.

Gereken önlemler iş birliği içinde alınmazsa ve insanlar tarafından doğaya yapılan tahribat devam ederse, yapılar gerektiği gibi inşa edilmezse “doğal afet” diye bahsedilen deprem, sel, yangın ve benzeri afetlerin yaptığı tahribata önümüzdeki günler, aylar ve yıllarda daha sık tanık olmamız kaçınılmaz olacaktır. En azından bundan sonra ki süreçte tüm muhatapları bu afetlerden ders çıkarmaya ve buna göre insan hayatını önceleyen ilke ve esaslarla hareket etmeye davet ediyoruz.

Öz Gıda İş Sendikası yönetimi olarak bölgede yaşanan sel felaketlerinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan (c.c) rahmet, yaralanan kardeşlerimize ise acil şifalar diliyoruz. Temennimiz, kayıp oldukları bildirilen vatandaşlarımız için yapılan arama çalışmaların da olumlu sonuçlanmasıdır.

Basın Bürosu  
Yayımlanma Tarihi: 15 Mart 2023 Çarşamba