AK Parti Rize Milletvekili Avcı Çaykur işçilerinin çalışma süreleri ile ilgili açıklamada bulundu

AK Parti Rize Milletvekili Avcı Çaykur işçilerinin çalışma süreleri ile ilgili açıklamada bulundu

Timbir-BHA ortak canlı yayında Gazeteci Muhammet Kaçar’ın sorularını yanıtlayan Ak Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Çaykur işçilerinin çalışma süreleri ve kadroya geçiş süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

KADEMELİ KADRO İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Çalışma süreleri ve kadroya geçiş süreciyle ilgili yapılan açıklamaların ardından yapılan planlardan da bahseden Avcı, Bütün işçileri bir anda kadroya geçirilmesi mümkün değil, ben Çaykur’a bütün işçileri tarayan bir çalışma yaptırdım. 12, 13, 15 yıl olursa ne olur diye. Bu şekilde 2030, 2035 yılında kaç kadrolumuz oluyor. Bu çalışmaları bir rapor haline getirdik, bu raporun tamamını da en yakın zamanda bakanlığa sunacağım” dedi.

İŞ YOKKEN İSTİHDAM SAĞLANAMAZ
İşçilerin yaşadığı ekonomik zorluklar ve çözüm önerileri hakkında konuşan Avcı, “Düşündüğüm tek bir şey var. Bu insanların 6 aylık çalışma ile geçinemeyeceğini biliyor ve görüyoruz. Ortada iş yokken istihdam sağlanamaz, bunun için bir şeyler geliştirmeli, farklı çalışma ortamları oluşturmalıyız. Bu yönde de bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

ÇALIŞMA SÜRELERİNİ 4 AYDAN 6 AYA ÇIKARDIK
Çalışma süreleri ile ilgili de bilgi hatırlatmada bulunan Avcı, “İşçi kardeşlerim, çalışma süresini 4 aydan 6 aya çıkarırken de bize şunu demişlerdi onu da söyleyeyim, çalışma süresini 4 aydan 6 aya çıkarın sizden bir daha bir şey istemeyeceğiz. Çünkü yapılamaz gibi görüyorlardı. Biz bunu da başardık. Çalışmadıkları dönemlerde sağlık sigortaları dahi yoktu bakın bunu da başardık. Bu şu demek değil, bizden bir daha bir şey istemeyin! her şey ilerliyor, hayat değişiyor, gelişiyor. Yeni bir kazanım elde edebilmek için hep beraber mücadele edeceğiz dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 25 Nisan 2024 Perşembe