Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Sakarya’daki faciada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum

Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Sakarya’daki faciada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Sakarya’nın hendek ilçesinde faaliyet gösteren havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyorum dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası can kayıpları ve çok sayıda yaralı işçimizin olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrendim. Can kayıpları ve yaralıların olması, yüce milletimizin her ferdini ve dolayısıyla bizleri de derinden üzmüştür. Ülkemizde böylesine acı veren olayların bir daha yaşanmaması en büyük arzumuzdur.

Maalesef ülkemiz sık sık bu tür acılarla karşı karşıya kalmaktadır. Her yıl yüzlerce emekçi, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Türkiye’nin ölümcül iş kazalarında geldiği bu nokta kabul edilebilir bir durum değildir.

Sadece iş güvenliği ile ilgili yasaların çıkarılması yetmiyor, yaptırımların ve cezai müeyyidelerin ağır şekilde uygulanması ve muhatabı olan kuruluşların hakkıyla denetlenmesi de gerekiyor.  Öz Gıda İş Sendikası olarak dileğimiz, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının sıfıra indiği, hiçbir işçimizi kaybetmediğimiz bir çalışma hayatının var olmasıdır. Biz bunu mümkün kılabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Söz konusu kazada kusuru bulunanların tespit edilerek cezalandırılmasını ve acil önlem alınmasını ivedilikle bekliyor, yaşanan faciada hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve milletimize başsağlığı, faciadan yaralı olarak kurtulan kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. En büyük temennimiz can kaybının artmamasıdır”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 3 Temmuz 2020 Cuma