Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Aliya İzzetbegoviç'i vefatının 16. yılında Rahmetle Yâdediyoruz

Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Aliya İzzetbegoviç'i vefatının 16. yılında Rahmetle Yâdediyoruz

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’e ölümünün 16. yıl dönümünde rahmet diledi.
 
Ülkesi ve halkı için verdiği mücadelenin unutulmaması gerektiğini söyleyen Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: 19 Ekim 2003 tarihinde vefat eden “Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'i vefatının sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Herkes onu haklı davasında samimi, vakarlı, kararlı ve bilge bir kişi olarak tanıdı. 20'nci asrın en büyük Mü'min, mütefekkir ve müşfik devlet reisiydi. Bosna Hersek'in en zor zamanlarına şahitlik etmiş, bu zor zamanlarında dik bir duruş sergilemiş, gerek mücadelesiyle gerekse liderliğiyle sadece Bosna Hersek'in değil tüm dünyanın gönlünde derin bir iz bırakmıştır.

Bosna Hersek'e bağımsızlık yolunda liderlik eden ve derin bilgi birikimi sebebiyle 'Bilge Kral' olarak anılan İzzetbegoviç'e bir kez daha şahsım ve sendikamız Öz Gıda-İş adına Allah'tan rahmet diliyor, eşsiz mücadelesinin tüm dünyaya örnek teşkil edeceğine içtenlikle inanıyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 20 Ekim 2019 Pazar