EMRAH AKIN

EMRAH AKIN

EMRAH AKIN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

1987 yılında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde dünyaya gelen Emrah Akın, ilk ve orta öğrenimini Çorlu’da tamamladı. Lise yıllarının ardından yükseköğrenimine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Makine Bölümü’nde devam etti.

Çalışma hayatına 2009 yılında CCC (Baycan) fabrikasında üretim operatörü olarak başlayan Akın, kısa sürede iş arkadaşları arasında güven ve temsil gücüyle öne çıktı. 2010 yılında fabrikanın Öz Gıda İş Sendikası’nda örgütlenmesi sonrasında gerçekleştirilen ilk seçimlerde işyeri baştemsilcisi seçilerek sendikal mücadeleye adım attı. Bu görevini 2015 yılına kadar sürdürdü.

Aynı yıl işyerinde vardiya amirliği görevine getirilen Akın, hem üretim süreçlerinde hem de çalışan ilişkilerinde aktif sorumluluk üstlendi. 2018 Aralık ayında yapılan Şube Genel Kurulu’nda İstanbul 1 No’lu Şube Başkan Yardımcılığına seçilerek sendikal görevlerini bir üst kademeye taşıdı.

2020 yılında şube yönetiminde yaşanan değişiklik üzerine İstanbul 1 No’lu Şube Başkanlığı görevine atanan Akın, ardından yapılan genel kurulda delegelerin desteğini alarak bu görevi seçimle sürdüren isim oldu. Şube Başkanlığı süresince örgütlenme, işyeri ilişkileri ve üyelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik önemli çalışmalar yürüttü.

Kasım 2025’te Genel Merkez yönetiminde oluşan ihtiyaç doğrultusunda Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Emrah Akın, bu görevini halen sürdürmektedir.

Emrah Akın evli ve iki çocuk babasıdır.