Sendikamız, Genç İşçilerin Örgütlenmesine Yönelik Uluslararası Eğitim Programında Yer Aldı

Sendikamız, Genç İşçilerin Örgütlenmesine Yönelik Uluslararası Eğitim Programında Yer Aldı

“Gençliğin Güçlendirilmesi: Genç İşçilerin Örgütlenmesi” başlıklı uluslararası eğitim programı 28-30 Ekim 2026 tarihlerinde İspanya'nın Valensiya kentinde düzenlendi.

Üç gün süren eğitim programında farklı ülkelerden sendika temsilcileri bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. Program kapsamında örgütlenmenin temel araçları, farklı sektörlerdeki iyi uygulamalar, dijital örgütlenme yöntemleri ve sosyal medya kullanımı üzerine oturumlar gerçekleştirildi.

Programın 29 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Gençlik Komitesi oturumunda, Öz Gıda İş Sendikası Dış İlişkiler Uzmanımız ve EFFAT Gençlik Komitesi Başkan Yardımcısı Ekin Mutlu tarafından, EFFAT Gençlik Komitesi olarak hazırlanan Adil Geçiş Raporu sunuldu.

Sunumda, genç işçilerin adil geçiş süreçlerindeki yeri, sendikaların bu süreçlerde üstlenebileceği sorumluluklar ve gençlerin sendikal karar alma mekanizmalarına katılımının önemi üzerinde duruldu. Genç işçilerin çalışma hayatındaki dönüşümlerin dışında bırakılmaması ve sendikal yapılarda daha aktif roller üstlenmesi gerektiği vurgulandı.

Öz Gıda İş Sendikası'ndan Bir İlk: Fabrikada Çalışan Üyemiz Uluslararası Eğitimde
Öz Gıda İş Sendikası, program kapsamında sendikal çalışmaları açısından önemli bir ilki de gerçekleştirdi. Çorlu Şubemize bağlı Magnum Ice Cream Company fabrikasında çalışan üyemiz ve aynı zamanda Öz Gıda İş Sendikası Gençlik Komitesi üyesi Yunus Emre Bulut, Valensiya'da düzenlenen uluslararası eğitim programına katıldı.

Eğitim boyunca dijital örgütlenme ve sendikal çalışmalar üzerine gerçekleştirilen oturumlarda söz alan Yunus Emre Bulut, fabrikadaki çalışma hayatına ve örgütlenme süreçlerine ilişkin deneyimlerini uluslararası katılımcılarla paylaştı. Ayrıca Öz Gıda İş Sendikası Gençlik Komitesi'nin yapısı, çalışmaları ve genç işçilerin sendikal faaliyetlere katılımını artırmaya yönelik faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Bu katılım, sendikamızın uluslararası eğitim ve faaliyetlerde yalnızca profesyonel sendika temsilcileriyle değil, doğrudan fabrikalarda çalışan üyeleriyle de yer alma anlayışının önemli bir örneğini oluşturdu.

Genç İşçilerin Sendikal Mücadelede Daha Aktif Yer Alması Hedefleniyor
Öz Gıda İş Sendikası olarak genç işçilerin sendikal yapılarda daha fazla temsil edilmesini, karar alma süreçlerine katılmasını ve örgütlenme çalışmalarında aktif sorumluluk üstlenmesini önemsiyoruz. Uluslararası program boyunca edinilen bilgi ve deneyimlerin sendikamızın gençlik çalışmalarına, dijital örgütlenme faaliyetlerine ve üyelerimizle yürüttüğümüz çalışmalara katkı sağlaması hedefleniyor.

Sendikamız, genç işçilerin sendikal hareketin geleceğinde değil, bugünkü mücadelesinde de söz ve karar sahibi olması için çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 30 Ekim 2026 Cuma