İşçi alana büyük destek

İşçi alana büyük destek

İstihdam seferberliğine destekler sürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün hem işgücüne katılımı artıran iş adamlarını ödüllendirecek, hem yeni teşvikleri açıklayacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Şubat'ta başlattığı istihdam seferberliği işgücüne katılımı tarihi zirveye taşıdı.

Türkiye bir yılda 1.8 milyonu aşan istihdamla rekor kırarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Külliye'de yapılacak İstihdam Şurası'nda seferberliğe destek veren ve en çok istihdam yaratan firmalara, işadamlarına ödül verecek. Erdoğan, 2018 yılında uygulanacak yeni istihdam teşviklerini açıklayacak ve iş dünyasının yanında olmaya devam edecekleri mesajını verecek. Yaklaşık 1.5 milyon istihdam yaratan özel sektörü destekleyen daha etkili teşvik uygulamaları devreye girecek, işbaşı eğitim programları da 3 aydan 6 aya çıkarılacak. Bu kapsamda, yılbaşında yeni eleman alan işletmelere işçi başına verilen prim ve vergi desteğinin süresi de uzatılacak. Teşvik bölgelerinde yatırım yapıp yeni eleman alanlara 5 puanlık sigorta prim indirimine 6 puan daha eklenecek. Toplam indirim 11 puanı bulacak. Bölgesel teşvikler sürerken, kadın, genç, engelli gibi kesimlere yönelik istihdam desteklerinin süresi de uzatılacak. Şura kapsamında gerçekleştirilecek 'Uluslararası İstihdam ve Kariyer Kongresi'nde bilimsel çalışmalar paylaşılacak. Özel politika gerektiren grupların istihdamının önündeki engeller tespit edilecek. Bunlara karşı çözüm önerileri geliştirilecek, kalıcı istihdam yaklaşımları ile istihdamın artırılmasındaki yenilikçi yaklaşımlar ele alınacak. 

Hazal ATEŞ

Kaynak: Takvim

 
Yayımlanma Tarihi: 14 Aralık 2017 Perşembe