Genel Başkan Yardımcılarımız, Çaykur Temsilciler Meclisi'ne katıldı

Genel Başkan Yardımcılarımız, Çaykur Temsilciler Meclisi'ne katıldı

Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu ve Sultan Murat Karadağ, Doğu Karadeniz Rize Şubemiz tarafından 19 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen Temsilciler Meclisi istişare toplantısına katılarak temsilcilerimiz ve üyelerimiz ile bir araya geldi.

Genel Başkan Yardımcılarımızın yanı sıra, Rize Şube Başkanımız Fatih Kandemir, Rize Şube Başkan Yardımcılarımız Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu, Kazım Öksüz, Halis Çakır, Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Temsilcilerimiz ve çok sayıda üyemizin hazır bulunduğu bu toplantıda, mevsimlik işçilerimizin talep ve beklentileri ele alınırken çalışma hayatından fabrikalardaki mevcut duruma kadar birçok konu görüşüldü.

Temsilciler Meclisinde birer konuşma yapan Genel Başkan Yardımcılarımız Hançeroğlu ve Karadağ, Rize Şubemiz tarafından düzenlenen Temsilciler Meclisi toplantısında temsilci ve üyelerimizle bir arada bulunmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Hançeroğlu; “Çözüme ulaşıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız”
Çaykur denildiği zaman “mevsimlik işçi” meselesi gibi önemli bir derdimizin olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, "mevsimlik işçi meselesini artık duymayan kalmadı, en son Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin’in bu sorunu çözeceğiz" taahhüdünü bekliyoruz. Eski Çalışma Bakanımız Faruk Çelik zamanında beri bıkmadan usanmadan bu konu ile uğraşıyoruz. Cumhurbaşkanımız, bakanlar, milletvekilleri, kimi görürsek her ortamda bu konuyu gündeme getiriyoruz, anlatıyoruz, çözüm önerileri getiriyoruz. Çözeceklerini söylüyorlar. Bizde çözüme ulaşıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Karadağ; “Üyelerimizin refah ve mutluluğunu arttıracak çalışmalara hız vereceğiz”
Konuşmasında, Çaykur’da çalışan her bir çalışanın talep ve beklentisini karşılamak gibi ciddi bir sorumluluğumuzun olduğunun altını çizen Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, Hak İş Konfederasyonu ve sendikamız Öz Gıda İş tarafından mevsimlik işçilerimiz adına hem Cumhurbaşkanımız hem ilgili bakanlarımız hem de hükümet nezdinde yapılan girişimlerimiz, görüşmelerimiz ve sahada yapılan çalışmalarımıza kadar birçok konuda detaylı bilgi paylaşımında bulundu. Ayrıca yeni dönemle birlikte üyelerimizin refah ve mutluluğunu arttıracak ne kadar proje ve etkinlik varsa hayata geçirmek için çalışmalara hız verileceğini söyledi. 

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 19 Kasım 2022 Cumartesi