Modern köleliğe büyük öfke

Modern köleliğe büyük öfke

İtalya’da göçmenlerin tarım işlerinde kölelik koşullarında çalıştırılması tartışması, iki ayrı trafik kazasında 16 yabancı tarım işçisinin ölmesiyle alevlendi. Yabancı tarım işçileri greve giderken, güneydeki Foggia kentinde protesto gösterileri düzenledi.

Göstericiler, yaz aylarında tarlalarda çalışırken güneşten korunmak için taktıkları kırmızı şapkalarla yürüyüş yaptı.​

İtalya’da denetimden uzak bir şekilde, kölelik koşullarında çalıştırıldıklarını söyleyen göçmen işçiler, greve giderek protesto gösterileri düzenledi. Foggia kentinde düzenlenen iki ayrı gösteride işçiler, kölelik koşullarında çalıştırılıp yaşamaya mahkum edildiklerini söyleyerek “Köleliğe hayır” sloganları attı, “Katliam ve sömürülere son!” yazılı pankartlar taşıdı. Göstericiler, yaz aylarında tarlalarda çalışırken güneşten korunmak için taktıkları kırmızı şapkalarla yürüyüş yaptı.

Çoğunlukla Afrika’dan gelen ve domates tarlalarında çalışan sözleşmesiz göçmen tarım işçilerinin topladıkları her 100 kg domates için 1 euro civarında ücret aldığı belirtiliyor.

BİNLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ
Foggia’daki gösterilerin ardından işçi sendikaları da harekete geçerek gösteri düzenledi. Sendika yetkilileri, göçmenleri çaresizliklerinden faydalanarak yasa dışı şekilde ucuza çalıştıran ve hayatlarını riske atan sistemin önüne geçilmesi çağrısı yaptı. Foggia yakınlarında Afrikalı tarım işçilerini taşıyan araçlar geçen Cumartesi ve Pazartesi kaza yapmış ve toplam 16 kişi ölmüştü. Uzun zamandır devam eden bu sistem, yaşanan ölümlerin ardından yüksek sesle eleştirilmeye başlandı.

Kaynak: YeniŞafak
Yayımlanma Tarihi: 10 Ağustos 2018 Cuma