Özgörkey 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Genel Başkanımız Çukutli’nin katılımıyla imzalandı

Özgörkey 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Genel Başkanımız Çukutli’nin katılımıyla imzalandı

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu ile birlikte 15 Aralık 2023 tarihinde sendikamız Öz Gıda İş ile Özgörkey Grubu arasında gerçekleştirilen 2. dönem Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı.

Türkiye gıda sektörünün önemli kuruluşlarından biri olarak, İzmir Torbalı’da faaliyet gösteren Öz Görkey Grubu (Cake Studio)’da çalışanı 480 kişiyi ilgilendiren 01 Ekim 2023 – 31 Eylül 2025 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi, 24 ay süre ile yürürlükte kalacak.

İmza Töreni, Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Serbülent Tabak ve Grup Finans Direktörü Tuncay Muslu, Hukuk Danışmanı Av. Prof.Dr.Serkan Odaman, Şirket Vekili Av.Fatma Çimen, Endüstri İlişkiler Müdürü Çağdaş Işıksoy, İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak, Şube Başkan Yardımcımız Mehmet Çetin, İşyeri Sendika Temsilcilerimiz Keziban Kağbe ve Lokman Demirel’in katılımıyla Özgörkey toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Çukutli, Toplu iş sözleşmesinin masada uzlaşmayla ve üyelerimizin onayıyla gerçekleşmesinde emeği geçen Özgörkey İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Serbülent Tabak ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Üyelerimizin Ekonomik Kazanımlarını Güçlendirmek İçin Mücadele Veriyoruz
Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının en çok ücretli çalışanları etkilediğini belirten Genel Başkanımız Halil Çukutli, “Bu dönemin zorlukları, yüksek enflasyon başta emekçiler olmak üzere hepimizin canını yakıyor. Toplu iş sözleşmeleri ne kadar başarılı olursa olsun, yüksek enflasyon karşısında ne yazık ki anlamını yitiriyor. Biz çalışana hakkını alın teri kurumadan teslim etme gayretinde olan bir yönetim anlayışındayız, imzaladığımız sözleşmeler ve ek protokollerle bu sıkıntılı sürecin etkisini bir nebze olsun azaltmaya çalışıyor, üyelerimizin ekonomik kazanımlarını güçlendirmek için mücadele veriyoruz” dedi.

Çalışanlarımız ile birlikte zorlu ve hassas bir sözleşme süreci yürüttük. Müzakere sürecinde ülkemizin gerçeklerini ve rekabeti gözeterek üyelerimizin lehine bir sözleşme çıkarmak için tüm taraflar olarak aynı gayretle çalıştık. Sözleşme döneminde duruşu, emeğin emekçinin hakları konusundaki hassasiyeti, çalışanlarına gösterdiği yakın ilgi ve destek için Özgörkey yönetimine ve çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyor, sözleşmenin tüm taraflara ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hançeroğlu ve Özgörkey Gıda yetkililerinin de sözleşmenin hayırlı olması yönünde yapmış olduğu konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi, Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Serbülent Tabak ve Şirket Vekili Av.Fatma Çimen tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma