Et ve Süt Kurumu 18. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlandı

Et ve Süt Kurumu 18. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlandı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ve Bağlı Kombinalar adına adına Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile sendikamız Öz Gıda İş arasında bir süredir devam eden 1 Nisan 2023 - 31 Mart 2025 yürürlük süreli 18. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 20 Haziran 2023 tarihinde anlaşmayla sonuçlandı.

İmza Töreninde konuşan Genel Başkanımız Halil Çukutli, “ESK işçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyen toplu sözleşmemizi bağıtlamış bulunuyoruz. Çalışma hayatı ve Et ve Süt Kurumu çalışanlarına hayırlı olsun. Oldukça kapsayıcı, kuşatıcı iyi bir toplu sözleşme oldu” dedi.

“Üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi bizim asli vazifemiz”
Toplu Sözleşme’nin ESK çalışanlarının lehine sonuçlanması için yoğun şekilde çalıştıklarını ve sonunda önemli kazanımlar elde ettiklerini vurgulayan Çukutli, Üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi bizim asli vazifemiz. Bu noktada TÜHİS ve ESK yetkililerinin bizlerle aynı hassasiyete sahip olması ve aynı duyarlılıkla duruş sergilemesi bizim için son derece önemliydi. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini bu karşılıklı hassasiyetten hareketle, ortak memnuniyet paydasında sona erdirip, bugün imza altına almış olmaktan büyük mutluluk duyuyor, mücadele süreci içinde yer alan, genel başkan yardımcılarıma, şube başkanlarıma ve temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum. 18. dönem toplu sözleşmemiz tüm taraflara hayırlı olsun” diye konuştu.

Kalkan, “çalışanlarımızın huzuru için gereken adımları atmakta tereddüt etmedik”
ESK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan da çalışanlarımızın alın terine, emeğine, başarısına yakışır bir sözleşmeye imza attık. Çalışanlarımızın huzuru ve iş barışı için, atılması gereken adımları zamanında atmakta tereddüt etmedik bugüne kadar ve bundan sonra da etmeyeceğiz. ESK ailesi adına sevinçliyiz ve huzurluyuz. Toplu sözleşmenin başta işçilerimiz olmak üzere tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerafettin Güler ise, “Bu sözleşme, hepimizin ortak kazanımı ve başarısıdır. Ülkemiz gerçekleri göz önüne alındığında, bu sözleşme gerçekten başarılı bir sözleşme olmuştur. İmzalanan Toplu iş sözleşmesi hepimize hayırlı olsun” dedi.

TÜHİS Genel Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine, Genel Başkanımız Halil Çukutli, ESK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan, Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ ve TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerafettin Güler’in yanı sıra, TÜHİS TİS Uzmanları Ahmet Sarıkaya, Fahriye Arıkan, İnsan Kaynakları ve Yönetim Geliştirme Daire Başkanı Fatih Doğan, İşçi ve İşveren İlişkileri Şube Müdürü Zeynep İpek, Sakarya Şube Başkanımız Hüseyin Özkan, Merkez Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu, Şube Başkan Yardımcımız İlhan Öztürk, Ankara Şube Başkan Yardımcımız Ümit Midiliç, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, TİS Uzmanımız Muhammed Peçe ve işyeri sendika Temsilcilerimiz katıldı.  

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 20 Haziran 2023 Salı