Unmaş’ta Sözleşme Sevinci!

Unmaş’ta Sözleşme Sevinci!

Türkiye’nin ilk ve öncü paketli ekmek markası olan Unmaş Unlu Mamuller işletmesi ile Sendikamız Öz Gıda İş arasında, bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmeleri 7 Nisan 2023 Cuma günü yapılan son oturumun ardından yapılan anlaşma ile sonuçlandı. Anlaşmada çalışanlar için çok önemli kazanımlara imza atıldı. 

İstanbul ve Ankara fabrikalarında çalışan toplamda 600 işçiyi kapsayan, 01 Ocak 2023 - 31 Aralık 2024 tarihleri arasında 24 ay süre ile geçerli olacak sözleşme, Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcılarımız Ramazan Gülpolat, Adnan Gürsoy, Unmaş CEO Vekili Tayfun Arkun, Endüstriyel ilişkiler ve Geliştirme Direktörü Meral Tatar, Hukuk Direktörü Gülşah Ecir, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Gebze Şube Başkanımız Cemal Öztürk, Tugis Yetkilisi Mehmet Koçak ve işyeri sendika temsilcilerimizin katılımıyla imza altına alındı.

Atılan imzalar sonrası sözleşmeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Halil Çukutli, yaptığımız müzakereler sonucunda hem sendikamızın hem işveren temsilcilerimizin gayretleriyle bu güzel bir anlaşmaya imza attık. Bu sonuç emekçilerimiz için son derece önemli ve anlamlıdır. İmzalanan toplu iş sözleşmesinin başta emeği ve ekmeği için büyük mücadeleler veren Unmaş emekçilerine, işletmemize ve sendikamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 7 Nisan 2023 Cuma