Gebze Şube Olağan Genel Kurulu başarı ile yapıldı

Gebze Şube Olağan Genel Kurulu başarı ile yapıldı

Öz Gıda-İş Sendikası Gebze Şube Başkanlığımızın Olağan Genel Kurulu, 7 Mayıs 2017 tarihinde Gebze Hegsagone Hotel'de başarı ile icra edildi.

Genel Kurula Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Emin Sürücü, Tevfik Ali Hançeroğlu, Genel Başkan Danışmanı Abdulhalik Damar, Şube Başkanlarımız, misafirler, delegeler ve üyelerimiz katıldı.

Gebze Şube Olağanüstü Genel Kurulunda Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Emin Sürücü yaptı.

Genel Kurula hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Gebze Şube Genel Kurulu'nun başta emek hareketine, Öz Gıda-İş'in mücadelesine ve ülkemize katkı ve destek vermesini temenni etti.

Referandum Sonucu Milletimize Hayırlı Olsun

Bugünkü referandum sonucunun milletimize, ülkemize ve Türk demokrasisine hayırlar getirmesini temenni ediyorum diyen Şahin, "Milletin iradesini her şeyin üzerindedir. Milletimiz sağduyu ile hareket ederek tercihini yapmıştır. Bu iradeye saygı göstermek demokrasinin gereğidir. Umut ediyoruz ki başta işçimiz olmak üzere herkes için hayırlı olur" dedi.

Şahin, Dünya siyasetinden, ülkemizin politikasına, sınırlarımızın hemen ötesinde paylaşılan topraklardan yaşanan drama, AB politikamızdan, ülke ekonomisine kadar bir çok konulara da başlık açtı.

Taşeron Sistemi Kölelik Düzeninden Daha Beter

Hak-İş Konfederasyonu olarak, Taşeron işçilikle mücadeleyi bir kısım haklar elde edilmesi ve taşeron işçilerin üye yapılmasıyla sınırlı tutmadıklarını, çözüm önerileri geliştirerek kölelik sisteminden daha beter olan taşeron sistemden vazgeçilmesi için modeller geliştirdiklerini kaydeden Şahin, "Taşeron sisteminin iflas ettiğini ve artık sürdürülebilir bir sistem olmadığını ilgili her platformda muhataplarımıza ilettik. Yürüttüğümüz mücadele ile tüm taşeron işçilerin kadrolu işçi olması, Serbest toplu pazarlık haklarının olması temennimizdir. Taşeron işçilerin beklentisi de budur" şeklinde konuştu.

Mevsimlik İşçilerimizin Sorunlarını Sağır Sultan Bile Duydu

Şahin, 5620 sayılı yasa ile mağdur olan kadrosuz, geçici ve mevsimlik işçi konusu ülkedeki kayıt dışı istihdamın da artmasına sebebiyet vermektedir dedi. İş akitleri askıda olduğu zaman sigortalı olarak çalışamayan işçiler, kayıt dışı olarak çalışmaya başlayacaklardır.

Cumhurbaşkanından, Başbakanına, ilgili bakanlıklardan, milletvekillerine kadar gitmediğimiz, aşındırmadığımız kapı kalmadı diyen Şahin, "söz konusu işçilerin sorunlarını sağır sultanlar bile duydu. Sayıları 30.000'i bile bulmayan, mevsimlik ve geçici işçisine yapılan bu zulmü anlayamıyorum" dedi.

Örgütlenme Faaliyetleri Sendikamız İçin Çok Önemlidir

Sendikamızın "olmazsa olmaz" varlık nedenlerinden en önemlisi şüphesiz ki örgütlenme faaliyetleridir diyen Şahin, teşkilatımızın özverili çalışması ile Öz Gıda İş ailesine Aynes, Özgörkey, Lidya Konservecilik ve Orkide Yağ katıldı. CP tavukçulukta çalışmalarımız devam ediyor, en kısa zamanda buranında örgütlenmesini tamamlamak istiyoruz dedi.

Kıdem Tazminatında Kazanılmış Haklarımızdan Asla Taviz Vermeyiz

Şahin, Kıdem tazminatı sisteminin sorunlu olduğuna, özel sektörde çalışanların yüzde 90'ının bundan faydalanamadığına da işaret ederek, "Kıdem tazminatında emekçinin kazanılmış haklarından taviz vermeyeceğiz. Verdirtmeyeceğiz. Kıdem tazminatı konusunda var olan kazanılmış haklarımızı geri götürmeden, herhangi bir hak kaybı olmadan, eksikliklerinin ve yanlışlıklarının düzeltilerek kıdem tazminatından bütün emekçilerin yararlanabileceği bir model istiyoruz. diye konuştu.

Öz Gıda İş Olarak, Eğitimi Çok Önemsiyoruz

Üyelerimize AB projesi kapsamında 5 milyon euro bütçeli, 13 gün süren ileri düzey sendikacılık eğitimi vermekteyiz. Ayrıca eğitim tesislerimizde 15 Mayıs itibari ile sosyal güvenlik hukuku, sendikalar yasası, müzakere teknikleri, liderlik eğitimi gibi konularda eğitimlere başlanacaktır.

Yeni seçilecek yönetime yapacakları bundan sonraki çalışmalarında kolaylıklar dileyen Şahin, "İnşaallah Rabbim birlikte güzel hizmetler yapmayı nasip eder. Kongremiz başta sizler olmak üzere işçi arkadaşlarımıza, Hak-İş'e, Öz Gıda-İş'e, teşkilatımıza ve ülkemize hayırlar getirsin. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Gebze Şube Başkanımız Mustafa Şahin, "Yasaları bilen, biraz sevilen ve ağzı laf yapan herkes sendikacı olabilir, önemli olan sendikacı olmak değil, temsil ettiği kitlenin hak ve menfaatlerini koruyup kollamaktır" dedi. Sendikal örgütlenmenin önünde yığınla engellerin olduğunu belirten Mustafa Şahin, 15 milyon çalışan sadece %10'unun sendikalı olabildiği bir durum ile karşı karşıyayız. Bundan hepimiz sorumluyuz şeklinde konuştu.

Misafirler ve delegelerin konuşmalarından sonra tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Mustafa Şahin yeniden Şube Başkanı Seçildi.

Yeni seçilen şube yönetim kurulu şu şekilde belirlendi:

ŞUBE YÖNETİM KURULU

Şube Başkanı : Mustafa Şahin Şube Yönetim Kurulu Üyesi : Ramazan Gülpolat Şube Yönetim Kurulu Üyesi : Cumhur Bedeş Şube Yönetim Kurulu Üyesi : Hasan Akgül Şube Yönetim Kurulu Üyesi : Cemal Öztürk

Açıklanan sonuçların ardından Gebze Şube Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Şahin, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, tek yürek, tek bir yumruk olup, birikmiş sorunların çözümü için bir olma zamanıdır. Biz bir bütün oldukça, önümüzde hiç kimse hiçbir güç duramayacaktır. Bizleri destekleyen, yalnız bırakmayan, çalışmalarımızda yanımızda yer alan tüm üyelerimize, arkadaşlarımıza, genel merkezimize, şube yönetim kurulu üyelerine, sendikamız teşkilatına sonsuz teşekkür ederim" dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 1 Haziran 2017 Perşembe