ESK Endüstriyel İlişkiler Toplantısı Antalya’da Düzenlendi

ESK Endüstriyel İlişkiler Toplantısı Antalya’da Düzenlendi

Et ve Süt Kurumu ile Öz Gıda İş Sendikası arasında Endüstriyel İlişkiler Kurulu Koordinasyon toplantısı 16 Şubat 2018 tarihinde Antalya’da düzenlendi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ferda Yıldırım ve Sendikamız Genel Başkan Yardımcıları Emin Sürücü ve Tevfik Ali Hançeroğlu'nun katıldığı toplantıda, kurumsal faaliyetler ve sendika temsilcilerinin talepleri değerlendirildi.

Toplantıya, Genel Başkan Yardımcılarımız Emin Sürücü ve Tevfik Ali Hançeroğlu'nun yanı sıra, ESK Genel Müdür Yardımcıları Ferda Yıldırım, Mustafa Sami Cüceloğlu, Yönetim Geliştirme Daire Başkanı Dr. Cemal Çalık, Ankara Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, Tühis Genel Sekreter Yrd. Şerafettin Güler, ESK Daire Başkanları, Kombina Müdürleri ve işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı.

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM
Endüstriyel İlişkiler Kuruluna hitaben bir konuşma gerçekleştiren  Genel Başkan Yardımcımız Emin Sürücü, Türkiye'nin yıllar boyu fedakarca mücadele ettiği, nice şehitler verdiği ve gaziler edindiği terörden bölgenin karmaşık yapısı nedeniyle bir türlü kurtulamamıştır. Yurt içi ve yurt dışında ülke güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen operasyonlarda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" temennisinde bulundu.

"ET VE SÜT KURUMUNDA 32 YILDIR ÖRGÜTLÜYÜZ"
Öz Gıda İş Sendikası olarak Et ve Süt Kurumunda örgütlenme sürecinin başladığı 1986 yılından bu yana 32 yıldır örgütlü olduğumuzu söyleyen Sürücü sözlerini şu şekilde sürdürdü; ESK bir ihtisas kuruluşudur ve ülke hayvancılığı açısından yaşatılması zorunludur. Sektördeki düzenleyici rolünün ülkeye kazandırdığı dolaylı ve dolaysız ekonomik fayda sanılandan çok büyüktür. Sadece sendikamız için değil, ülkemiz açısından stratejik öneme sahip önemli bir kurum olan Et ve Süt Kurumunun yıllar itibarıyla yaşadığı süreç ve son yıllarda ülkemiz ekonomisine ve halkımız ihtiyaçlarının karşılanması konularında üstlenmiş olduğu üstün başarılı faaliyetleri ilgi ve takdirle izlemekteyiz.
Et ve Süt Kurumu ile Sendikamızın çeyrek asrı aşan bir hukuku olduğunu anımsatan Sürücü, "Bu önemli markayı daha ileri seviyede büyütmek ve güçlendirmek hepimizin vazifesidir. Öz Gıda İş Sendikası olarak dün olduğu gibi bugün de kurumumuzun uzun yıllar yaşaması ve güçlenmesi için üzerimize düşen her şeyi yapmaktan geri durmayacağımızın bilinmesi isterim" ifadelerini kullandı.

KİT'LER İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Sürücü, "Çalışma hayatında reform niteliğinde olan kamuda çalışan 900 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesi ile artık gelecekten daha umutluyuz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, taşeron, geçici ve mevsimlik işçiler konusunda geçmişten bu yana üyelerimizden aldığımız güçle kararlı bir şekilde yolumuza devam ettik.Bundan sonra da KİT'ler başta olmak üzere var olan ve ortaya çıkacak eksikliklerin giderilmesi için yine üyelerimizden aldığımız güç ve destekle mücadele etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI TÜRKİYE’NİN KENDİ İŞKOLUNDA EN BÜYÜK SENDİKASIDIR
En son açıklanan sendika üye istatistikleri konusunu değerlendiren Sürücü, “Son açıklanan sendika üye istatistiklerine göre üye sayımız giderek artıyor. En son açıklanan istatistiklere göre Öz Gıda İş Sendikası olarak bugün 34 binlere ulaşarak kendi iş kolunda Türkiye'nin en büyük sendikası olmuştur. Öz Gıda İş olarak, yürüttüğümüz yaygın ve etkin örgütlenme çalışmamızın neticesinde elde ettiğimiz bu başarıyı son derece önemli buluyor, elde ettiğimiz bu başarıyı yeni hedefler için bir başlangıç olarak görüyoruz" açıklamasında bulundu.

"SENDİKA İLE HEP UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞTIK"
Endüstriyel İlişkiler Kurulu Koordinasyon toplantısında konuşan Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ferda Yıldırım, yapılacak toplantıda var olan, çözüm bekleyen sorunları konuşarak, ortak platformlar oluşturularak çok rahat bir şekilde çözülebilineceğini vurguladı.
Yıldırım, "Öz Gıda İş Sendikası ile hep uyum içerisinde beraber çalıştık ve uzun yıllar içerisinde beraber çalışmaktan her zaman mutluluk duyduk. Kendilerine bu güzel organizasyon için kurumum, şahsım ve mesai arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.   
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 16 Şubat 2018 Cuma