CP İnegöl yem fabrikasında eylemler yeniden başladı

CP İnegöl yem fabrikasında eylemler yeniden başladı

İnegöl'de faaliyet gösteren tavuk kesimhanesinde çalışan üyemiz işçiler, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmaları üzerine firmanın OSB´de faaliyet gösteren yem fabrikası önünde yeniden eylem yapmaya başladı.

Üyemiz işçiler, bir süre ara verdikleri eylemlerine dün, OSB´de ki yem fabrikası önünde Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün önderliğinde yeniden başladılar. Üyelerimiz hakları teslim edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Üyelerimizin sendikadan istifaları bizzat yöneticiler eliyle gerçekleştirilmiştir
Eylem yapan işçiler adına konuşan Öz Gıda İş-Sen Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün, sendikamız Öz Gıda İş'in yaklaşık 2,5 yıldır CP Standart Gıdanın beyaz et, yem ve kuluçka fabrikalarında sendikal bir örgütlenme çalışması yürüttüğünü belirterek, CP Standart Gıda´nın değişik işletmelerinden birçok sendikamız üyesi çalışanlar, değişik bahanelerle işten çıkartılmışlardır. Bu arkadaşlarımızın tamamına açtığımız işe iade davaları üyelerimizin işe iadesi ile sonuçlanmış ve yargı sürecinin hemen hemen sonuna gelinmiştir. 26 Kasım 2017 tarihinde örgütlenme çalışmamız bizim açımızdan tamamlanmış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´na çoğunluk tespiti ve yetki için başvuruda bulunulmuştur. Bu müracaatımız Öz Gıda İş sendikamız resmi internet sitesinde yayınlanmış ve yasal süreç beklenilmeye başlanmıştır. CP Standart Gıda´da bu dakikadan sonra yaşanan gelişmeler ilginç, bir o kadar da düşündürücüdür. CP Standart Gıda işvereni böyle bir kuruma ve bu kurumun yöneticilerine asla yakışmayacak söylem ve eylem içine girmişlerdir. İşletmelerdeki yöneticiler, sendikamız üyesi çalışanları birer birer sorgu odalarına almış, sendikaya üye misin diye sorgulamış, ellerinden baskı ve tehdit ile e-devlet şifreleri alınmış, sendikadan istifaları bizzat yöneticiler eli ile gerçekleştirilmiştir. E-devlet şifresini vermeyen ve sendikadan istifa etmeyen Osmaneli´de 15 üyemiz, İnegöl´de 9 üyemiz, Turgutlu´da 3 üyemiz işten çıkartılmışlardır. Yerel işletmelerde yaşanan bu gelişmeler o kadar rahat ve fütursuzca yapılmıştır ki, bu operasyonu, CP Gıda yönetim kurulu başkan yardımcısı Hasan Yenice´nin yönettiğini söylemekten dahi kaçınmamışlardır” diye konuştu.

CP Yönetimi: Sorunları masada karşılıklı konuşarak çözeceğiz
C.P Gıdanın birçok işletmesinde uyarı ve ikaz mahiyetinde ufak çaplı eylemlere başladıklarını ifade eden Şengün, “CP Standart Gıda yöneticilerinin sendikamız yetkilileri ile yaptığı görüşmelerdeki söylemleri, işletmelerdeki eylemleri ile örtüşmeyince, üstelik yazılı ve sözlü defaten ikaz etmemize rağmen aynı hal ve tavırları devam edince, sendika olarak CP Gıdanın birçok işletmesinde uyarı ve ikaz mahiyetinde ufak çaplı eylemlere başlanmıştır. Eylem planlamamızın ikinci aşamasında CP Standart Gıda´nın toptan büyük mal sattığı BİM marketler, MİGROS, A-101, C.P şefler ve yerelde büyük müşterilerinin önlerinde yapılacak bilgilendirme ve protesto eylemlerine başlanacağı sırada, CP yönetimi ile aracılar vasıtası ile bir iletişim gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmede C.P Standart gıda yöneticilerinden sayın Mehmet Ali Tekin eylemlerimizde bahsettiğimiz hukuksuzluklardan üst yönetimin haberi olmadığını, bu gibi şeylere kurumsal olarak karşı olduklarını ve asla müsaade etmeyeceklerini bunların araştırılacağını ve tespit edilen kişilere hangi makamda olurlarsa olsunlar, gerekeni yapacaklarını söylemiştir. Yeni yılda Tayland´da CP Gıda´nın Genel merkezinde olacağını, bu gündemi bizzat oraya taşıyacağını söylemiş ve 2018´in ilk haftasında sendika yetkilileri ile bir araya gelerek bu konuları masada karşılıklı konuşarak çözeceği, işten çıkan arkadaşların tekrar iş başı yaptırılacağı, kesinlikle işten çıkartılma olmayacağı ve herhangi bir çalışana sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı yapılmayacağı sözünü vermiştir” dedi.

Bundan sonra tüm fabrika önleri, Migroslar, A-101, BİM´ler ve tüm yurt CP çalışanlarının direniş alanlarıdır
Başkan Göksel Şengün, “Bunun içinde Öz Gıda İş sendikamızdan bu süre için eylemlerimize ara vermemizi rica etmiştir. Öz Gıda İş sendikası olarak, bizler de sayın Mehmet Ali Tekin beyin sözüne istinaden ve hemen akabinde yönetim kurulu başkan yardımcısı Hasan Yenice´nin görevden alınıp, yerine Mehmet Ali Tekin beyin getirilmesini olumlu ve söylenen söze paralel bir gelişme olarak değerlendirip, 4 Ocak 2018 tarihinde yaptığımız basın açıklaması ile eylemlerimizi dondurma kararı aldık. O tarihten bugüne geçen 27 günlük süre zarfında Mehmet Ali Tekin beyle defalarca konuşulmasına rağmen, olumlu yönde bir adım atılamamıştır. Sendikamız yetkilileri ile oturup bir bardak çay içmekten imtina eden, sürekli bahanelerle konuşmaktan kaçan, üstelik yönetim kurulu Başkanı sayın Mr. Paradon´un da adını kullanarak orta sahada top çevirmeye çalışan Mehmet Ali Tekin´in samimi olduğuna inanmıyoruz. Bizler tamamen iyi niyetle CP Gıda işverenine zeytin dalı uzatırken öğreniyoruz ki, bu beyefendiler bu süreyi tamamen bizleri ve çalışanları kandırarak değerlendirmişler. İşletmelerde çalışan arkadaşlarımıza bu defada şefkat ve babacan tavırlarla yaklaşıp; görüyorsunuz artık kimseyi işten çıkartmıyoruz, kimseye herhangi bir baskı yapmıyoruz, önümüzdeki günlerde her şey daha güzel olacak işletmelerinize sahip çıkın, yeni yılda çalışanlarımıza yüzde 40 -50 oranlarında zamlar yapıp, kayıplarınızı telafi edeceğiz, sendikaya üye olmaya devam ederseniz CP´nin  beyaz eti kapatacağı söylemleri ile çalışanlara vaat ve korku vererek hukuksuzluklarına başka boyutta devam etmişlerdir. Artık burası bizler için sözün bittiği yerdir. Önümüzdeki günler itibari ile eylemlerimiz çok daha yüksek perdeden, çok daha etkili ve daha fazla cephede aynı anda başlatılacaktır. Bundan sonra tüm fabrika önleri, Migroslar, A-101, BİM´ler ve tüm yurt CP çalışanlarının direniş alanlarıdır. Anayasal hakları için, çoluk çocuğunun geleceği için onurlu bir mücadele veren CP gıda çalışanları mı kazanacak? Yoksa kendi makam ve mevkileri için, binlerce dolar maaşları için veya sebeplerini kendilerinin bildiği düzenleri için, her türlü yalan ve oyunu kendisine hak gören anlayış mı kazanacak? Bunu da zaman gösterecektir. Zafer CP gıda çalışanlarının, zafer hakları için direnen emekçilerin olacaktır” şeklinde konuştu. 

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 11 Şubat 2018 Pazar