Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya Güven Tazeledi

Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya Güven Tazeledi

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 10 Şubat 2018 tarihinde Sendikamızın Bursa Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Bursa Gönlüferah Otel’de gerçekleştirilen Genel Kurula Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Emin Sürücü, Tevfik Ali Hançeroğlu, Genel Başkan Danışmanımız Abdulhalik Damar, Ak Parti 24. Dönem Milletvekili ismet Su, Gönenli Süt İnsan Kaynakları Müdürü Osman Gündoğdu, Kardeş Sendikalarımızın Şube Başkanları, Sendikamıza bağlı şubelerin yönetim kurulu üyeleri, delegelerimiz ve üyelerimiz katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Aytekin Kaya, 6. Olağan Genel Kurulun birliğe, beraberliğe ve dayanışmasın artmasına vesile olması temennisinde bulundu.
 
“Milletimizin Başı Sağ Olsun”

Genel kurula hitaben konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “Sınır güvenliğimizi sağlamak amacıyla Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda önceki gün hepimizin yüreğini yakan saldırı sonucu şehit olan askerlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine sendikamız Öz Gıda İş ve üyelerimiz adına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” diye konuştu. 

“Öz Gıda İş, Türkiye’nin en büyük sendikası olmayı sürdürüyor”
31 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete yayımlanan İşkollarındaki işçi sayılarına göre kendi işkolunda Öz Gıda İş sendikasının 33.509 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük sendikası olmayı sürdürdüğünü söyleyen Şahin sözlerine şu şekilde devam etti; “Öz Gıda iş olarak, yürüttüğümüz yaygın ve etkin örgütlenme çalışmamızın neticesinde elde ettiğimiz bu başarıyı son derece önemli buluyoruz. Bize bu kutlu yolda yardım eden, destek veren, bu kervanda emeği geçen herkese, bu yolda bizimle birlikte mücadele eden bütün üyelerimize, teşekkürü bir borç biliyorum”

İstikrarlı bir şekilde büyümesini devam ettiren Konfederasyonumuz HAK-İŞ’inde, Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından biri olmayı sürdürdüğü belirten Şahin,“Hak-İş Temmuz 2017 -Ocak 2018 zaman diliminde üye sayını 70.735 kişi arttırarak üye sayısını 544 bin 566 üye sayısından 615 bin 301’e yükselterek çok önemli bir başarıya imza attı” dedi.

“Türkiye çalışma hayatında bugüne kadar yapılmış en büyük reformdur”
Şahin, Hak-İş Konfederasyonu olarak, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda uzun yıllardır verdiğimiz mücadele başarılı bir şekilde sonuç vermiştir. Türkiye, çalışma hayatında büyük bir reforma imza atmış ve yeni bir dönemin kapılarını açmıştır” dedi.

Taşeron uygulamasındaki bu önemli değişimin güçlendirilmesi, kapsamının genişletilmesi ve bazı aksaklıkların düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, "Türkiye, kamu kurumlarında ve yerel yönetimde taşeron uygulamasını artık yasaklamıştır. Ancak KİT’lerin kapsam dışında kalması arzu etmediğimiz bir durumdur, ama büyük fotoğrafı ıskalamamak lazım" şeklinde konuştu.

“Kadın çalışanlarımız için somut projeleri hayata geçiriyoruz”
Hak-İş öncülüğünde her yıl ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün’ büyük bir coşku ile kutlandığını hatırlatan Şahin, Kadınların çalışma hayatının her alanında var olmalarını sağlayabilmek için kendilerine güçlü şekilde destek olmaya ihtiyaç vardır. Bu destek ile birlikte kadınların hayatın her alanında olmalarının önündeki engeller birer birer kaldırılacaktır. Bugün kadınları hayatın her noktasında görmek mümkün, fakat yeterli değildir. Bu sebeple, HAK-İŞ ve bağlı sendikalarımız olarak kadınların iş ve aile yaşamını uyumlaştırmaları amacıyla birçok düzenlemenin hayata geçirilmesi için mücadele verdiğimizi, kadın çalışanlarımız için somut projeler hayata geçirdiğimizi ve kadınların karar almak mekanizmalarında aktif rol oynaması için çalışmalar yürüttüğümüzü tekrar hatırlatmak istiyorum” şeklinde ifade etti.

“1 Mayıs’ta Adana’dayız”
Şahin, 1 Mayısların sendikal harekette önemli bir yeri bulunmaktadır. HAK-İŞ Konfederasyonuda, 1 Mayıs kutlamasına büyük önem atfetmektedir. HAK-İŞ’in 1 Mayıs’ı her yıl ayrı bir ilde kutlama anlayışına uygun olarak bu yıl kitlesel olarak Adana’da kutlama kararı aldık. Tüm emekçileri davet ediyorum” dedi.

“Sınav ve Belgelendirme Merkezimizi Kurduk”
ÖZ GIDA İŞ MESYEB’inGıda Sektöründe çalışan operatörlere mesleki yeterlilik belgesi vermek için yetki alacak ilk kuruluş olma niteliği taşıdığına dikkat çeken Şahin, Gıda sektöründeki tüm çalışanları yakından ilgilendirecek bu merkez ile öncelikli çikolata, ekmek, yağ, konserve, sos ve baharat dallarında görev yapan operatörler belgelendirilecektir. Bu kapsamda Bursa’da gerçekleştirilen Konserve Üretim Operatörü mesleğine ilişkin çalışmalarda şube başkan ve yöneticilerimiz, işyeri temsilcilerimiz ve operatör arkadaşlarımız büyük katkı vermiştir. Kendilerine buradan teşekkür etmek istiyorum” açıklamasında bulundu. 

Şahin, Şube Genel Kurulunun sendikamıza, işletmelerimize, işçilerimize ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak seçilecek olan yeni şube yönetimine başarılar diledi.

"Bu coğrafyada birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var"
Bu coğrafyada ayakta kalabilmek için birliğe ve beraberliğe mahkumuz diyen 24. Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Sivil Toplum Kuruluşlarının verdiği eğitimlerde tarihimizin de öğretilmesine büyük ihtiyaç vardır. Bu mücadele sadece bir ekmek mücadelesi değil bu dünyada varlık ve yokluk mücadelesidir. Allah birliğimizi daim etsin" dedi.

"Aytekin Kaya ile yola devam sonucu çıktı"
Yapılan seçim sonucu, Bursa Şubemizin mevcut başkanı Aytekin Kaya güven tazeleyerek yeniden Şube Başkanı oldu. Şube Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Nihat Kirezci, Özkan Ceyhan, İbrahim Ceylan ve Mehmet Birinci seçildiler.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 10 Şubat 2018 Cumartesi