CP İşçilerinden işverene bir kez daha uyarı

CP İşçilerinden işverene bir kez daha uyarı

Öz Gıda İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan CP Standart Gıda işçileri, 5 Şubat 2018 tarihinde CP Genel Merkezi önünde işverene bir kez daha uyarıda bulundu.

Genel Başkan Yardımcımız Emin Sürücü, CP Genel Merkezi önünde yaptığı basın açıklaması ile işverenin tutumunu protesto ederken, atılan işçilerin geri alınmasını ve sendikal hakların tanınmasını istedi.

Sendikamız 2,5 yıldır CP Standart Gıda’nın beyaz et, yem ve kuluçka fabrikalarında örgütlenme çalışması yürüttüğünü ifade eden Sürücü, CP yönetiminin, bu örgütlenme sürecinde CP Gıda’nın değişik işletmelerinden birçok sendikamız üyesi çalışanları bir kez daha “ekonomik sebepler ve performans düşüklüğünü” gerekçe göstererek iş akitlerine son verdiğini vurguladı.



Sürücü, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “işten çıkartılan arkadaşlarımız adına açtığımız işe iade davaları üyelerimizin işe iadesi ile sonuçlanmış ve yargı sürecinin hemen hemen sonuna gelinmiştir. 26 Kasım 2017 tarihinde örgütlenme çalışmamız bizim açımızdan tamamlanmış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´na çoğunluk tespiti ve yetki için başvuruda bulunulmuştur. Bu müracaatımız Öz Gıda İş sendikamız resmi internet sitesinde yayınlanmış ve yasal süreç beklenilmeye başlanmıştır. CP Standart Gıda´da bu dakikadan sonra yaşanan gelişmeler ilginç, bir o kadar da düşündürücüdür. CP Standart Gıda işvereni böyle bir kuruma ve bu kurumun yöneticilerine asla yakışmayacak söylem ve eylem içine girmişlerdir. İşletmelerdeki yöneticiler, sendikamız üyesi çalışanları birer birer sorgu odalarına almış, sendikaya üye misin diye sorgulamış, ellerinden baskı ve tehdit ile e-devlet şifreleri alınmış, sendikadan istifaları bizzat yöneticiler eli ile gerçekleştirilmiştir. E-devlet şifresini vermeyen ve sendikadan istifa etmeyen Osmaneli´de 15 üyemiz, İnegöl´de 9 üyemiz, Turgutlu´da 3 üyemiz işten çıkartılmışlardır. Yerel işletmelerde yaşanan bu gelişmeler o kadar rahat ve fütursuzca yapılmıştır ki, bu operasyonu, CP Gıda yönetim kurulu başkan yardımcısı Hasan Yenice´nin yönettiğini söylemekten dahi kaçınmamışlardır.

ARTIK BURASI BİZLER İÇİN SÖZÜN BİTTİĞİ YERDİR.
Önümüzdeki günler itibari ile eylemlerimiz çok daha yüksek perdeden, çok daha etkili ve daha fazla cephede aynı anda başlatılacaktır.

Bundan sonra tüm fabrika önleri, MİGROSLAR, A101 önleri, BİMLER ve tüm yurt C.P çalışanlarının direniş alanlarıdır. Anayasal hakları için, çoluk çocuğunun geleceği için onurlu bir mücadele veren C.P gıda çalışanları mı kazanacak? yoksa kendi makam ve mevkileri için, binlerce dolar maaşları için veya sebeplerini kendilerinin bildiği düzenleri için, her türlü yalan ve oyunu kendisine hak gören anlayış mı kazanacak? bunu da zaman gösterecektir” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasına sendikamız Öz Gıda İş'in örgütlü olduğu fabrikalardan temsilcilerimiz, sivil toplum örgütleri ile Hak-İş’e bağlı Sendikalarımızın yöneticileri katılarak destek verdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 6 Şubat 2018 Salı