Öz Maden-İş Sendikası Olağanüstü Genel Kurulu İcra Edildi

Öz Maden-İş Sendikası Olağanüstü Genel Kurulu İcra Edildi

Hak-İş'e bağlı Öz Maden-İş Olağanüstü Genel Kurulu 3 Nisan 2017 tarihinde Manisa ili'ne bağlı Soma ilçesinde sendika genel merkezinde gerçekleştirildi.

Olağanüstü Genel Kurula Oleyis Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, Öz Maden İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Arslan, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Sendikamız Öz Gıda-İş'in Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, Hizmet İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Fahrettin Kütükçü, Hak-İş Uşak il Başkanı Recep Sorkun ve delegeler katıldı.

Öz Maden-İş Sendikası Olağanüstü Genel Kurulunda verilen önerge üzerine Divan Başkanlığına Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, üyeliklere de Oleyis Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke ve Hak-İş Uşak İl Başkanı Başkanı Recep Sorkun getirildi.

Genel Kurula hitaben bir konuşma yapan Öz Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, Öz Maden-İş Sendikamızın Genel Kurulu'nun başta Maden emekçilerine, emek hareketine, HAK-İŞ ve ülkemizin mücadelesine katkı ve destek vermesini temenni etti.

Öz Maden-İş Sendikası, Maden sektöründe çalışan emekçilerin haklarının savunulması noktasında büyük bir boşluğu doldurmak için kurulmuştur diyen Serdengeçti, Öz Maden-İş'in kısa zamanda iş kolunun en büyük sendikalarından biri olmayı hedeflediğini ve bunu hep birlikte başaracaklarını ifade etti. Maden çalışanlarının çok zor koşullar altında çalıştıklarına dikkat çeken Serdengeçti, Maden emekçilerinin sorunlarının takipçisi olacaklarını ve bu sorunların kısa zamanda çözülmesi bütün argümanları kullanacaklarını ifade etti.

Olağanüstü Genel Kurulda yapılan seçimde Öz Maden-İş Sendikası başkanlığına Erdoğan Serdengeçti, Yönetim kurulu üyeliklerine ise Ahmet Arslan ve Fahrettin Kütükçü seçildiler.

Seçimlerin ardından yeni yönetim kurulu, Soma'daki maden şehitliğini ziyaret ederek, maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin kabirleri başında dua etti.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 1 Haziran 2017 Perşembe