Şahin, Saraybosna’da Sendika Binası Açılışına Katıldı

Şahin, Saraybosna’da Sendika Binası Açılışına Katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 27 Aralık 2017 tarihinde Saraybosna Sendikalar Evi Binası açılış törenine katıldı.

Hak-İş ve Memur-Sen'in katkılarıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından onarım ve yenilemesi yapılan Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Birliğinin (SSSBIH) merkez binası törenle açıldı.

Başkent Saraybosna'daki sendika binasında düzenlenen açılışa Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Hak İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye'nin Saraybosna  Büyükelçisi Haldun Koç, TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, SSSBIH Genel Başkanı İsmet Bajramovic ve ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bugün geldiğimiz noktada başlangıçtaki hedeflerimizin 2 katının üzerine çıktığımızı görüyorum yapılan yatırımlar ve hizmetler göz önüne alındığında ortaya çıkan sonuç bizi gururlandırıyor” dedi.

“Burayı Bosna Hersek İşçilerinin Tapusu Olarak Görüyoruz”
Açılışı gerçekleştirilen Saraybosna Sendikalar Evi Binasının ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini belirten Arslan, “Burayı aslında Bosna Hersek işçilerinin tapusu olarak görüyoruz. Bu tapuya sahip çıktıkları için İsmet Bajramoviç’i ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyoruz” diye konuştu.

“Bosna Hersek Türkiye İçin Büyük Bir Anlam İfade Ediyor”
Bosna Hersek ile Türkiye ilişkilerinin çok tarihi ve uzun bir geçmişi olduğuna işaret eden Arslan, “Bugünkü ilişkilerimizi daha da ileriye taşıma konusunda her iki tarafta da büyük bir irade var, bu iradeyi destekliyoruz. Çünkü Türkiye’de Bosna Hersek denildiği zaman başka bir anlam ifade ediyor. Çünkü Bosna Hersek Türkiye için sadece Balkanlarda bir devlet olmaktan çok daha büyük bir anlam ve manayı ifade ediyor” dedi.

Arslan, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu binanın Bosna Hersek çalışanlar ve aileleri için onur ve gurur verici güzellikte ortaya çıkmış olması hepimizi gururlandırdı. Bu binanın açılışına vesile olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

"Bu bina savaş öncesinde istikrarın, savaşta ise direnişin sembolüydü"
SSSBIH Genel Başkanı Bajramovic ise tarihi sendika binasının önemine dikkati çekerek, "Bu bina savaş öncesinde istikrarın, savaşta ise direnişin sembolüydü. Bugün hala ayakta duruyor." dedi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki bağların çok güçlü olduğunu vurgulayan Bajramovic, sendika binasının yenilenmesinde katkısı olan HAK-İŞ Konfederasyonu’na ve TİKA’ya teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından heyetler yenilenen binayı gezdi, incelemelerde bulundu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 28 Aralık 2017 Perşembe