CP Standart Gıda’da eylemlerimiz devam ediyor

CP Standart Gıda’da eylemlerimiz devam ediyor

Sendikamız Öz Gıda İş, örgütlenme çalışmalarını yürüttüğümüz CP Standart Gıda’da sendikalı oldukları gerekçesi ile iş akitleri sona erdirilen üyelerimizin tekrar işe alınması ve sendikal haklarının tanınması için 20 Aralık 2017 tarihinde Bilecik Osmaneli ve CP Genel Merkezinde eş zamanlı eylem yaptı.

Bilecik Osmaneli Hükümet Konağı önünde yapılan eylem ile birlikte eş zamanlı olarak Hak İş İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman’ın CP Genel Merkezi önünde sendikamız adına yaptığı basın açıklamasında, fabrika yönetiminin işçilerin haklarını gasp ettiğini, işçilere fabrikada mobbing uyguladıklarını, Anayasal hakları olan sendikalaşma haklarından mahrum bıraktıklarını söyledi.

Şişman, “CP Çok uluslu bir şirket, dünyanın birçok ülkesinde fabrikaları var. Diğer ülkelerdeki fabrikalarda çalışan işçiler, o ülkelerin anayasalarından doğan sendikalaşma haklarını elde etmişler. Yalnızca Türkiye’de bulunan CP fabrikalarında sendikalaşmaya izin verilmiyor. Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle üyelerimizi işten çıkardılar. Sendikaya üye olanlara Mobbing uygulamasında bulunuyorlar. Arkadaşlarımıza zorla E-Devlet şifresi aldırarak sendika üyeliklerini kontrol ediyorlar. Bizler çalışmadan para alan kişiler değiliz. Çalışmadan para da almak istemiyoruz. Yasal haklarımızı elde etmek, insanca yaşamak ve insanca çalışmak istiyoruz.

Taleplerimiz nettir; İşçi arkadaşlarımızın Anayasadan doğan sendikalaşma haklarını ve işten çıkartılan arkadaşlarımızın işlerine iade edilmelerine kadar eylemlerimizi devam ettireceğiz” dedi.

Yapılan eyleme, İstanbul I Nolu Şube, Gebze Şube ve Marmara Bölge Temsilciliğimizin yanı sıra, Oley-İş Şube Başkanı Nihat Şahin, Öz Orman Bölge Başkanı Muhammet Küçük, Çelik İş Şube Başkanı Ahmet Çolak ve üyelerimiz destek verdi. 

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 21 Aralık 2017 Perşembe