CP Gıda işyerlerinde yaşanan hukuksuzlukları anlatmak için basın açıklaması yapılacaktır

CP Gıda işyerlerinde yaşanan hukuksuzlukları anlatmak için basın açıklaması yapılacaktır

Öz Gıda-iş sendikası olarak yaklaşık 2 yıldır devam ettiğimiz örgütlenme sürecinin sonunda C.P Standart Gıda A.Ş. işyerinde gereken sayı tamamlanarak 27.11.2017 tarihinde toplu iş sözleşmesi yapmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığına gerekli müracaat yapılmıştır.

Özellikle bu tarihten sonra C.P Gıda yöneticilerinin üyelerimize karşı baskı ve tehdit ile sendika üyeliğinden istifa ettirilmeye çalışılması uğraşları had safhaya çıkmıştır.
Son olarak da sendikadan istifa etmeyen Osmaneli/Bilecik fabrikasından 15 kişi, İnegöl/Bursa fabrikasından 9 kişi, Turgutlu/Manisa fabrikasından ise 3 kişi işten çıkartılmıştır.

Bu kişilerin tekrar işbaşı yaptırılmaları ve çalışanların Anayasal haklarına saygılı olunması için 06.12.2017 tarihinden itibaren bu fabrikalar ve C.P Gıda'nın İstanbul Genel Merkezi önündeki direnişimiz devam etmektedir.

C.P Gıda işyerlerinde yaşanan bu hukuksuzlukları anlatmak için 20.12.2017 Çarşamba günü saat 12.00'de Bilecik/Osmaneli’nde "Hükümet Konağı" önünde Basın açıklaması yapılacaktır.

Tüm Emek dostları davetlidir.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 19 Aralık 2017 Salı