Anadolu Meydanı'nda Büyük Kudüs Mitingi

Anadolu Meydanı'nda Büyük Kudüs Mitingi

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 17 Aralık 2017 tarihinde HAK-İŞ, MEMUR-SEN, AGD, İHH, Önder Derneği ve Cihannüma gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra yüzün üstünde STK temsilcisi ve üyesi, on binlerce vatandaşın katılımlarıyla gerçekleştirilen "Kudüs'e Özgürlük, İnsanlığa Barış" mitingine katıldı.

Mitinge Genel Başkanımız Mehmet Şahin'in yanı sıra HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Cihannüma Derneği Genel Başkan Vekili Ahmet Akça, Önder Derneği Halit Bekiroğlu, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kudüs direnişinin sembolü Filistinli genç Cüneydi’nin amcası Reşad Cüneydi, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, Hak-İş'e bağlı sendikalarımızın başkan, yönetici ve çok sayıda üyesi katıldı.

Başta Hak-İş Konfederasyonu olmak üzere Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları, Ankara’daki Anadolu Meydanı’nda “Kudüs’e Özgürlük, İnsanlığa Barış” sloganıyla tüm dünyaya “Özgür Kudüs” mesajı verdi.

Anadolu Meydanı, ABD’nin Kudüs kararını protesto etmek için Filistin ve Türk Bayrağı taşıyan on binlerce katılımcı tarafından hınca hınç doldurduğu mitingde Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin’de gözleri bağlı şekilde gözaltına alınan Cüneydi’nin amcası Reşat el-Cuneydi’nin yanı sıra STK’ların temsilcileri konuşmalar yaptı. Video konferans yoluyla mitinge bağlanan Hamas lideri İsmail Haniyye, on binlere çağrıda bulundu. Kur’an tilavetiyle başlayan miting, sinevizyon gösterimi ve Grup Yürüyüş’ün “Özgür Kudüs” konseriyle devam etti.
 
“İnsanlığımızı Sorgulamak İçin Buradayız”

Mitingde alanı dolduran on binlerce kişiye seslenen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın yüreği, merhameti, hıncı ve öfkesi oldunuz ve bu meydanı doldurdunuz. Vicdanımızı tatmin için değil, insanlığımızı sorgulamak için buradayız. Çünkü Kudüs’ün derdi bizim derdimizdir” diye konuştu.

ABD Başkanı Trump’ın, Küdüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğini ve İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı aldığını şaşkınlık içerisinde öğrendiğini açıklayan Arslan sözlerine şu şekilde açıklık getirdi: “Okyanus ötesi ne söylerse söylesin, Trump’ın, ABD’nin Kudüs kararını tanımıyoruz, tanımayacağız. Bu kararın hükmü yoktur. Çünkü; Kudüs bizim kadim şehrimizdir. Ezeli ve ebedi başkentimizdir. Kudüs için baş veririz ama yine de başkentimizi çiğnetmeyiz. Mescid-i Haram neyse, Mescid-i Nebevî neyse Mescid-i Aksa da odur. Bizim izzetimizdir, onurumuzdur. Kudüs bize emanettir. Mescid-i Aksa bize emanettir.”

“Anadolu Meydanı Şu Anda Kudüs Meydanıdır”
Kudüs’te yüzyılın katliamının sergilendiğine dikkati çeken Arslan, “Kudüs bir sınavdır. Kudüs için harekete geçmenin zamanı gelmedi mi? Bir damla petrol kadar da mı Filistinli çocukların değeri yok. Bir varil petrole verdiğiniz kıymeti,  niçin kâinatın gözbebeği Mescid-i Aksa’ya göstermiyorsunuz? Bu Anadolu Meydanı şu anda artık Kudüs meydanıdır. Özgürlük, Direniş ve Mücadele meydanıdır. Kudüs kararı geri çekilene kadar, Kudüs’teki katliam sona erene kadar,  direnişimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

“Mazlumların Sesi, Çığlığı, Umudu, Merhamet Adası Olmaya Devam Edeceğiz”
“Kudüs direnirse; İstanbul, Ankara, Bağdat direnir. Kahire, Gazze, Şam, Halep, Buhara, Semerkand, Saraybosna direnir.  Kudüs düşerse bu muhteşem şehirler yıkılır, kendine bir daha gelemez” diyen Arslan, “Bugün de, yarın da ülkemizdeki, bölgemizdeki ve küremizdeki mazlumların sesi, çığlığı, umudu, merhamet adası olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mitingde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kudüs’ü Şerif’den Peygamberlerin izini Mirac’ın ve İsra’nın nurunu, Hz. Ömer’in imzasını,  Selahaddin’in mührünü silmelerine izin vermeyeceklerini belirterek “Elleri kanlı, cüzdanları dolu siyonistler sanıyorlar ki silahla, olmadı parayla Arz-ı Mevud’u gerçekleştireceklerini zannediyorlar, yanılıyorlar. Selahaddin yürekli Abdurrahmanların intifadası karşısında yenilecekler ve diz çökecekler. Ömrünü Kudüs’e, Filistin’e, Aksa’ya adanmış Ayşelerin onuru karşısında kaybedecekler. Ortadoğu’dan, Makam-ı Miraç’tan, Mevki-i İsra’dan, Kudsi Şerif’ten defolup gidecekler. Türkiye’nin başkenti Ankara’dan, Filistin’in başkenti Kudüs’e antiemperyalist, antisiyonist selamlarımızı yolluyoruz. Memleketimin ‘Mescid-i Aksa’ya hasret Kudüs yürekli insanları, Filistin davasının Selahaddin duruşlu ihvanları, bizi bunaltan bu karanlık şafağın müjdecisidir inşallah” dedi.

“Siyonist İsrail Filistin’deki Zulmünü Sürdürüyor”
Mitinge STK’ların davetlisi olarak gelen direnişin sembolü Cüneydi’nin amcası Reşat El Cüneydi de bir konuşma gerçekleştirdi. 

Cüneydi, “Geçmişte ve bugünde Filistin davasına sahip çıkan Türkiyeli kardeşlerimi selamlıyorum. Siyonist işgal ordusu ve onun yerleşimci uşakları, gün geçtikçe Filistin’de çoluk çocuk demeden vahşi muamelelerine devam ediyorlar. İsrail’in Filistin’deki tutumu hukuk dışıdır. Bunun son örneği yeğenim Cüneydi’nin gözaltına alınması olayıdır. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi onlarca İsrail askeri, Cüneydi’yi gözaltına almış ve insanların gözü önünde darp etmiştir. Sizlere yeğenimin mesajını da ileteceğim: ‘Beni kurtarın ki. Beni kurtarın ki, mazlum annemin kucağına ulaşayım. Annemin masum kucağında ısınayım’” ifadelerini kullandı.

“Gerekirse Bir Kez Daha Mavi Marmara’yı Yola Çıkarırız”
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım konuşmasında İsrail’e seslendi. 
Yıldırım “İsrail bu sesleri duyuyor. Bir gün sıra gelecek Kudüs’e akacağız. İsrail korkaktır, ahlaksızdır. Mavi Marmara’da en gelişmiş silahlarınızla geldiniz ve dayak yediniz. Eğer Kudüs’e Mescid-i Aksa’ya saldırmaya devam ederseniz, ateş olur üzerinize yağarız. Amerika ve İsrail zannediyor ki biz meydanlara çıkacağız birbirimizin gazını alacağız, konuşmalarını yapacağız ve sonra mesele soğuyacak biz unutacağız. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz iman ettik ki Kudüs’ün etrafında cihad devam edecek. Biz de gerekirse mücahid olarak oralara kadar geleceğiz. Gerekirse bir kez daha Mavi Marmara’da olduğu gibi yola çıkacağız. Hava yoluyla kara yoluyla gerekirse yürüyerek gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, “Kudüs’te özgürce namaz kılmak isteyenler hazır olsunlar. O günler için hep beraber ayakta dimdik duracağız” diye konuştu.

“Yıkın Dünyayı İsrail’in Başına”
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, “Yüreğinde Kudüs, yüreğinde Mescid-i Aksa, yüreğinde Filistin olanlara selam olsun” dedi.

Turhan, “Bu meydandaki herkes biliyor ki İsrail, Amerika, emperyalizm kınamadan rahatsız olmuyor. Bu meydandaki herkes biliyor ki İsrail, Amerika, emperyalizm lanetlemeden rahatsız olmuyor. Biz İslam ülkelerinden, hükümetlerden, yönetimlerden, saçma sapan kınamalar, saçma sapan lanetlemeler beklemiyoruz. Yıkın dünyayı Amerika’nın başına. Yıkın dünyayı İsrail’in başına. Cesur olun” diye konuştu.

“Kudüs, Siz Oldukça Esir Olmayacaktır”
Cihannüma Genel Başkan Vekili Ahmet Akça, “Kudüs İsrail’e asla yar olmayacaktır. Siz varsanız, Kudüs asla mahzun olmayacaktır. Kudüs, siz oldukça esir olmayacaktır. Kudüs bizim için Medine’dir, İstanbul’dur, Ankara’dır. Kudüs, bizim için Selahaddin’in mirasıdır. Kudüs’ü korumak imkan değil, iman meselesidir” ifadelerini kullandı.

“Kudüs Direnişine Selam Olsun”
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, “Türkiye’nin başkenti Ankara’dan, Filistin’in başkenti Kudüs’e selam olsun.  Filistin için, Kudüs için meydanlara çıkan kardeşlerimize selam olsun. Bugün, kendimiz için, canımız için, Kudüs için buradayız. Bazı olumsuzluklar yaşıyoruz doğrudur, zaman zaman karamsarlıklara düşüyoruz doğrudur. Ama şuna inanalım ve bilelim ki, ümmetin bu yürüyüşü, Allah’ın izniyle Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturacaktır” ifadelerine yer verdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 17 Aralık 2017 Pazar