LİDYA Konservecilikte örgütlenme çalışmaları devam ediyor

LİDYA Konservecilikte örgütlenme çalışmaları devam ediyor

Manisa Turgutluda Faaliyet gösteren LİDYA Konservecilik işletmesinde örgütlenme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Lidya Konservecilik çalışanlarından sendikamıza gelen talep üzerine, TMSF ve işveren yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştiren sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Emin SÜRÜCÜ, Cumhurbaşkanımızın talimatı ile ülkede "İstihdam Seferberliği" başlatıldığını ve sendika olarak istihdamı arttırmak için her türlü katkıyı gösterdiğimizi dile getirmiştir.

Sürücü, "böyle işletmeler milli servetimizdir. Çok daha fazla çalışıp daha fazla üreterek, çok daha fazla kişiye istihdam yolunun açılacağına inanıyoruz. Örgütlenmek, işçi ve işverenin ortak çıkarlarını korumak ve geliştirmek adına, ortak hedefler için birleşmek demektir. Bunu başarabilirsek hedeflerimize ulaşmamız daha hızlı olacaktır."

İşletmelere ve yöneticilerine sendika olarak biz nasıl saygı gösteriyorsak, aynı saygıyı yöneticilerimizden ve işverenlerimizden de bekleriz diyen Sürücü, Lidya Konservecilik çalışanları sendikamız çatısı altında birleşebilmek için üye olmaya başladılar, çalışanların bu kararına saygı duyulmasını bekliyoruz" dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Emin Sürücü, gelişmelerden Lidya çalışanlarını bilgilendirmek adına kendileri ile araya gelerek, "Hem TMSF yetkilileri hem de işveren vekilleri ile samimi ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdim. Her iki tarafta işçilerin sendikalılaşma hakkına saygı duyduklarını ve Anayasal bir hak olan örgütlenme haklarının önünde set olunmayacağını, kimseye olumsuz bir söylem veya eylem yapılmayacağını ve sırf bu yüzden kimsenin işten çıkartılmayacağını söylemişlerdir. Çalışan kardeşlerimiz vakit kaybetmeden bir kişi dahi kalmadan Öz Gıda-İş Sendikasına üye olsunlar." dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Mayıs 2017 Pazartesi