Çukutli: ‘İnsanlığın Üreten Gücü Kadınlarımızın 8 Mart Gününü Kutluyorum’

Çukutli: ‘İnsanlığın Üreten Gücü Kadınlarımızın 8 Mart Gününü Kutluyorum’

Genel Başkanımız Halil Çukutli, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Kadınların dünyanın en büyük emekçileri olduğunu belirten Çukutli, “Kadınlarımız insanlığın gelişimindeki en büyük emekçilerdir. Toplumların medeniyet kurmasında birincil role sahipler. Üretimdeki istikrar ve gelişmeleri büyük oranda kadınlarımıza borçluyuz” dedi.
 
Hedefimiz Üretimde Kadınlarımızın Mutlak Eşitliğidir

Endüstriyel üretimin birçok kolunda kadın emekçilerin önemli bir konuma sahip olduğuna vurgu yapan Çukutli, “Özellikle bazı üye işyerlerimizde kadın çalışanların etkin rolünü görüyoruz. Yıldız Holding, Ak Gıda, Algida gibi tüm üye işyerlerimizde kadın çalışanlara yönelik uygulanan pozitif ayrımcılık ilkelerinin olumlu sonuçlarına şahit oluyoruz. Küresel düzeyde üretim yapan firmalarımızın kadın emekçilerin üretime katılmaları konusundaki mutlak eşitlikçi yaklaşımını, Öz Gıda İş Sendikası olarak destekliyor, duyarlı tutumlarından ötürü mutluluk duyuyor ve çabalarını takdirle karşılıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Kadınlarımıza Yönelik Özel Programlar Düzenliyoruz

Öz Gıda İş Sendikası olarak kadın çalışanların istihdamına ve kariyer gelişimine yönelik özel programlar düzenlediklerini belirten Genel Başkanımız Halil Çukutli, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Öz Gıda İş Sendikası olarak bizler sendikacılığı yalnızca üye kazanmak ve toplu sözleşme yapmak olarak görmüyoruz. Çalışanların yeteneklerini keşfetmelerini sağlamanın, bireysel ve toplumsal gelişimlerine katkıda bulunmanın, işyerlerinde karşılaştıkları sorunları çözmeleri için rehberlik etmenin, işinde verimli, özel yaşantısında mutlu olmalarını sağlamanın da sendikacılığın görevleri arasında olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda sendika olarak özel eğitim programları düzenliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz sağlık seminerleri, liderlik ve kariyer eğitimleri, beden dili ve stres yönetimi gibi konularda birçok program düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz. Sendikal eğitim çalışmaları neticesinde Öz Gıda İş artık bir sendikacılık okulu niteliği kazanmaya başladı. Kadınların sendikal alandaki yetkinliğini artırmak, kadınların bu ve benzeri alanlarda daha fazla söz sahibi olabilmesi için mücadele vermek bizim temel hedeflerimiz arasındadır. AB destek programları kapsamında üretimde kadın istihdamının arttırılmasına yönelik yürüttüğümüz programlarımız var. Kadınlarımızın her alanda mutlak eşitliğini sağlamaya dönük çabalarımız artarak devam edecek. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 8 Mart 2024 Cuma