Çukutli, Bursa’da Ek Protokol İmza Törenine Katıldı

Çukutli, Bursa’da Ek Protokol İmza Törenine Katıldı

Genel Başkanımız Halil Çukutli, 22 Ocak 2024 tarihinde, Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş, Öz Güven Sen ve sendikamız Öz Gıda İş ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bağlı iştiraklerde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi ve ek protokol imza törenine katıldı.

İmzalanan toplu iş sözleşmesi ve ek protokol ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerde çalışan toplam 10 bin 357 personelin maaş ve sosyal haklarında büyük bir iyileştirme yapıldı.

Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda yapılan İmza törenine Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, Bursa Milletvekilleri Mustafa Yavuz ve Refik Özen, Özgüven-Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, MHP İl Başkanı Muhammet Tekin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya,  Hak-İş’e bağlı sendikaların başkanları, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, çok sayıda belediye yöneticisi ve personel katıldı.

Çukutli; “Bütün üyelerimiz emeklerinin karşılığını fazlasıyla hak ediyor”
Genel Başkanımız Halil Çukutli, “Bugün, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan emekçilerimiz adına imzalanan toplu iş sözleşmesi ve ek protokol imza töreni için bir araya geldik. Bütün üyelerimiz emeklerinin karşılığını fazlasıyla hak ediyor. Yürüttüğümüz tüm müzakere süreçlerinde her zaman önceliğimiz üyelerimizin, emeklerini esirgemeyen işçilerimizin sosyal ve ekonomik haklarını korumak olmuştur. Bilindiği üzere enflasyonist bir ortamda ve bu hayat pahalılığında imzaladığımız toplu iş sözleşmeleriyle ne kadar iyi haklar alırsak alalım, yüksek enflasyon karşısında anlamını yitiriyor. Yaptığımız ek protokollerle sürecin etkilerini bir nebze olsun azaltmaya çalışıyoruz. Bizimle bu yolda yürüyen üyelerimize gönülden teşekkür ediyor, imzalanan ek protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Her bir kardeşimin ayrı ayrı katkısı var”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye personelinin merakla beklediği maaşlardaki iyileştirme oranlarını kamuoyu ile paylaştı. Personele seslenen Başkan Aktaş, zor zamanlardan ve sıkıntılı günlerden geçtiklerini ancak çok güçlü bir aile ve kurum olduklarını söyledi. Ailenin her bir ferdinin çok değerli ve kıymetli olduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş, her buluşmada çalışanları dinlediğini, kulak verdiğini ve çözüm üretmeye çalıştığını ifade etti. Sahada, direksiyon başında veya masa başındaki her bir çalışanın büyük aşkla ve özveriyle çalıştığını bildiğini dile getirdi.

“Arkadaşlara talimat verdim”
Ülkeye hizmet eden, bayrağına saygılı tüm sendikaların baş tacı olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Hiçbir çağrıya gerek kalmadan arkadaşlara talimat verdim. Acilen toplu iş sözleşmesi zamanı olmamasına rağmen ek protokol oluşturulmasıyla alakalı bir talimat verdim. Farklı rakamlarda yansımalar oldu. Nihayetinde bir protokol gerçekleştirdik. Allah hayırlı günlerde çoluk çocuklarınızla harcamayı nasip etsin. Artık mazeret üretmeden hep beraber el birliğiyle dün olduğu gibi bugün de yarın da canımızı dişimize takarak çalışma üretme zamanı. Tekrar hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın da yaptığı hayırlı olması yönünde yaptığı konuşmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi