Gülpolat, On Binlerle Birlikte, Kocaeli’den Filistin’e Özgürlük İçin Yürüdü

Gülpolat, On Binlerle Birlikte, Kocaeli’den Filistin’e Özgürlük İçin Yürüdü

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında olduğu Filistin’e Destek Platformu tarafından Kocaeli’nde “Susma Haykır, Özgür Filistin İçin Direnişe Katıl” temasıyla Filistin’e destek yürüyüşü ve mitingi gerçekleştirildi.

Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen mitinge HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Gülpolat, Gebze Şube Başkanımız Cemal Öztürk, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşleyen, Hak-İş üyeleri, STK Temsilcileri, Milletvekilleri, üyelerimiz ve temsilcilerimiz katıldı.

Olumsuz hava koşullarına rağmen, Kocaeli Fevziye Camii önünde Filistin ve Türk Bayrakları ile toplanan Filistin sevdalısı on binlerce kişi, “Kocaeli’den Gazze’ye Bin Selam, Gazze'ye Selam Direnişe Devam, Katil ABD Filistin’den Defol, Kocaeli Burada Gazze İçin Kıyamda, Dur De Dur De İsrail’e Dur De” sloganları eşliğinde sel oldu Anıt Park’a aktı.

Arslan“Onbinler Filistin İçin Yürüdü”
Anıtpark’ta gerçekleştirilen Mitingde HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, katil ve Siyonist İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’de büyük bir katliam gerçekleştirdiğini ve bu katliam karşısında mazlumların sesini duyurmak, Filistin’le birlikteliğimizi milyonlara haykırmak, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha perçinlemek için Kocaeli’nde büyük bir yürüyüş düzenlendiğini ifade etti.

“FİLİSTİN’E SELAM OLSUN”
Arslan, yağmurlu bir günde toplanan on binlere seslenerek, “Bu mübarek günde, rahmetin bol olduğu günde, bizlerle beraber oldunuz, yağmur-çamur demediniz, kış-kıyamet demediniz bizlerle birlikte yürüdünüz. Allah sizlerden razı olsun. Bugün yeryüzünün bütün meydanlarında, derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı coğrafya, inancı, mezhebi farklı ama vicdanları ortak bütün insanlığa, bütün meydanlara buradan selam olsun” diye konuştu.

Mitingde HAK-İŞ Filistin’e Destek Yürüyüşü Tertip Heyet Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy da bir konuşma yaparak Filistin’de soykırım yapıldığını, Gazze’de dehşet verici insanlık suçu işlendiğini belirtti.

Miting, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşleyen’in Filistin’de bulunan kardeşlerimiz için dua etmesi ve Filistin bayrağının renklerinden oluşan balonların gökyüzüne bırakılmasıyla son buldu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Aralık 2023 Pazartesi