Hançeroğlu, Filistinli Şehitler Anısına Hatıra Ormanı’na Fidan Dikim Etkinliğine Katıldı

Hançeroğlu, Filistinli Şehitler Anısına Hatıra Ormanı’na Fidan Dikim Etkinliğine Katıldı

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında Filistinli şehitler anısına HAK-İŞ Kudüs Komitesi Filistin/Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı’na fidan dikim etkinliğine katıldı.

Etkinlikte, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Mehmet Ali Kayabaşı, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Ankara Şube Başkanımız ve Hak-İş Ankara İl Başkanı Duran Çiçek, Çorlu Şube Başkanımız ve Hak-İş Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Aydın, ESK Temsilcimiz ve Hak-İş Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, Ağrı İl Başkanı Ahmet Varol, Konfederasyonumuza bağlı sendikaların Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sendikalarımızın Kudüs Komitesi temsilcileri ve 81 İlden gelen HAK-İŞ İl Başkanları da yer aldı.

FİLİSTİNLİ ŞEHİTLERİMİZİ EBEDİYEN YAŞATACAĞIZ
Filistin’li şehitler anısına gerçekleştirilen fidan dikim töreninde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Filistinli ve bütün şehitlerimizi ebediyen yaşatacağız ve birlikte bu mücadelelerle kardeşlerimize sahip çıkacağız. Gazzeli kardeşlerimize buradan selam gönderiyoruz. Direnin ve kazanacaksınız. ‘Ya özgürlük ya şehadet’ dediniz. ‘Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail’ diye diye inşallah bunları gerçekleştireceğiz.” dedi.

FİLİSTİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ FAED MUSTAFA:
“HAK-İŞ’E BU ANLAMLI ETKİNLİK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Fidan dikim etkinliğinde konuşmasına HAK-İŞ’e düzenlediği etkinlik için teşekkür ederek başlayan Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, “Filistinli şehitlerimiz adına fidan dikiyorsunuz ve şehitlerin ismi yer alıyor. Bu fidanlar büyüyecek. Büyüdüğü zaman gelecek nesil için hikayelerimizi anlatacaklar” şeklinde konuştu.

Tanrıverdi: "Bugün Vahşete Dur Demek İçin Buradayız"
HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Bugün dayanışmamızı ve Filistin’deki vahşeti ortaya koymak, katliama ve insanlık vahşetine dur demek için buradayız. Hem çalışanlar hem de Türk milleti ve devleti olarak Filistin’den yana olduğumuzu ortaya koyuyoruz. Bugün Gazze’de, Batı Şeria’da ve Filistin genelinde şehit olan kardeşlerimiz için her birinin adına orman oluşturuyoruz. Onların adına fidanlar dikeceğiz. Onların anısını ve ismini yaşatacağız” dedi. 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Filistinli şehitler için fidan dikimi gerçekleştirildi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe