Hak-İş Tarafından Filistinli kadınlar için ABD büyükelçiliği Önünde Yapılan Protesto Eylemine Katıldık

Hak-İş Tarafından Filistinli kadınlar için ABD büyükelçiliği Önünde Yapılan Protesto Eylemine Katıldık

Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ sendikamızı temsilen, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadına yönelik şiddeti kınamak ve Filistin’li kadınların yaşadığı zulmü ve soykırımı protesto etmek amacıyla HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından organize edilen ABD Büyükelçiliğine yürüyüş etkinliğine katıldı.

Hak-İş Konfederasyonu kadın komitesi koordinatörlüğünde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadına yönelik şiddeti kınamak ve Filistinli kadınların yaşadığı zulmü protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. '“Yaşasın Filistin, Yaşasın Özgürlük”, “Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Yaşasın Özgürlük, Yaşasın Gazze”, sloganlarının atıldığı yürüyüşte kadınlar, Gazze'de ölen çocukları temsilen ellerinde kefen giydirilmiş oyuncak bebekler taşıdı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Sendikamızın Merkez Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu ve Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Şube Başkan Yardımcımız Gencay Demir ile HAK-İŞ üyesi konfederasyonun 81 ilden gelen kadın komitesi başkanların yer aldığı yürüyüş ABD Büyükelçiliğinde son buldu.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistin topraklarının işgal edilmesinin arkasında durduğunu söyledikleri ABD'yi protesto etmek için yürüdüklerini ifade ederek, "Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nde dünyanın her bölgesinde insanlığın hiç yaşamadığı şiddet uygulayan büyük şeytan ABD emperyalizmini protesto etmek için buradayız. Konfederasyonumuzun tüm dünyaya ilan ettiğimiz taahhüdümüz gereği buradayız. Bölgemizin, küremizin mağdur ve mazlumlara olan borcumuzu ödemek için buradayız. Derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı coğrafya, inancı, etnisitesi ne olursa olsun zulme uğramış mazlumların yanında zalimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Merhum Cemil Meriç ifadesiyle 'zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur'. Biz adaletten, haktan, mazlumdan yana tarafız, namussuzlara rağmen biz tarafız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Büyükelçiliğin önünde siyah çelenk bırakılarak, Gazze'de hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 25 Kasım 2023 Cumartesi