Çukutli, Ankara Şube Temsilciler Meclisi’ne katıldı

Çukutli, Ankara Şube Temsilciler Meclisi’ne katıldı

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcılarımız Ramazan Gülpolat ve Adnan Gürsoy ile birlikte, 14 Kasım 2023 tarihinde yapılan Ankara Şube Temsilciler Meclisi Toplantısına katılarak işyeri sendika temsilcilerimiz ile bir araya geldi.

Ankara Şube Başkanlığımız, 2023 yılının ilk Temsilciler Meclisi Toplantısını sendikamız genel merkez toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya Yönetim Kurulumuzun yanı sıra, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Şube Başkan Yardımcılarımız Gencay Demir, Ümit Midiliç, Cengiz Sunaca, Halil İbrahim Şenel ile Ankara Şubemizin örgütlü olduğu Ülker Bisküvi, AOÇ Meyve Suyu ve Süt Fabrikası, Aytaç, ESK Sincan Kombina, Hero Baby, Unmaş, Önem Gıda ve Marsa Yağ işyerlerinde çalışan işyeri sendika Baş Temsilci ve Temsilcilerimiz ile Şube Kadın Komitesi Başkanı Esma Sezer, Başkan Yardımcıları Nurcan Yılmaz ve Nuray Kirendibi katıldı.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, temsilcilerimize hitaben yaptığı konuşmasında Dünya ve Türkiye gündemindeki son gelişmeleri ve kronikleşmiş sorunlarımızı değerlendirdi. Konuşmasının ikincisi kısmında ekonomideki dalgalanmalardan bahseden Çukutli, buna paralel olarak işletmelerin durumu, toplu iş sözleşmeleri, işsizlik oranları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, bu sorunların çözümüne ilişkin sendikal anlamda bakış açımızı anlattı.

Ayrıca sosyal medyanın etkin kullanılmasının önemi, sendikamızın örgütlenmede yaşadığı genel ve bölgesel zorluklar, müzakeresi devam eden ve imzalanan toplu iş sözleşmeler ile yapılacak eğitimlerimiz hakkında değerlendirmelerde bulunan Çukutli, temsilcilerimizden gelen soruları da yanıtlayarak kapsamlı istişarelerde bulundu.

Genel Yönetim Kurulumuzun toplantıdan ayrılmasından sonra, çalışma hayatında yaşanan sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca işletmelerdeki sorunlar ve talepler, yeni bağıtlanacak toplu iş sözleşmeleri ile ilgili değerlendirmeler, şubenin yaptığı faaliyetler, örgütlenmeler ve yapılması planlanan sosyal aktiviteler masaya yatırıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 14 Kasım 2023 Salı