Özgörkey’de yapılan 1 günlük eylem sonunda olumlu yönde gelişmeler var

Özgörkey’de yapılan 1 günlük eylem sonunda olumlu yönde gelişmeler var

Özgörkey gıda fabrikasının yönetimi sendikal örgütlenmeyi engellemek için 2 işçiyi işten çıkarırken üyelerimiz üzerinde de baskı uygulanıyordu. Bunun üzerine üyemiz işçiler, 9 Kasım 2017 tarihinde fabrika önünde 1 günlük eylem yapmıştı. Yapılan eylemimiz sonuç vermeye başladı.

Sendikamız, işveren temsilcileri ile toplu iş sözleşmesi masasına oturmayı beklerken ne yazık ki fabrika yönetimi sendikal örgütlülüğü yok saymaya karar verdi. Fabrikadaki örgütlülüğe rıza göstermeyen yönetim, işçiler üzerinde hukuksuz baskı ve mobbing uygulamaya başladı. Sendika üyelerinin zorla yerini değiştiren ve ücretsiz izne çıkaran yönetim son olarak 2 işçiyi işten çıkarmıştı. İşten çıkarma ve baskılar sendikamız ÖZ GIDA İŞ tarafından fabrika önünde protesto edilmişti. 1 günlük uyarı eyleminde işçilerin işe alınması, mobbing ve baskıların son bulması, usta başı ve vardiya amirlerinin kadın işçiler üzerindeki tehditkâr tutumunun son bulması ve sendikal örgütlülüğün tanınması istenmişti.  

Uyarı Eylemimiz Sonuç vermeye başladı.
Örgütlenme Daire Başkanımız Göksel Şengün sendika üyeleri üzerindeki baskıya değinerek “Bizler buna karşıyız ve izin vermeyeceğiz. Çalışan sendika üyelerimiz amirler ve ustalar tarafından haksız şekilde çalıştırılıp yıpratılıyor. Hiçbir çalışan işçi kardeşimize bu şekilde aşağılayıcı ve yıpratıcı davranamaz. 1 günlük uyarı eylemi sonuçlarını vermeye başladı. Yeterli olmasa da iyi yönde gelişmeler gözlemliyoruz. Hiçbir işçi kardeşimiz yalnız değildir” diye konuştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 22 Kasım 2017 Çarşamba