Çukutli; Yıldız Holding: Global Arenada Parıldayan Bir Başarı Hikayesi Yazdı

Çukutli; Yıldız Holding: Global Arenada Parıldayan Bir Başarı Hikayesi Yazdı

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, “Yıldız Holding, bünyesine kattığı uluslararası markalarıyla global bir dev haline gelirken, iş dünyasına ilham veren bir başarı hikayesi ortaya koymuştur” dedi.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Yıldız Holding’in 2012’de satın aldığı İngiliz bisküvi devi United Biscuits’i ve 2007’de aldığı Belçikalı lüks çikolata devi GODİVA'yı, Pladis çatısı altında birleştirmesi hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

Gerçekleştirdiği Stratejik Hamlelerle Global Çapta Bir Tanınan Oyuncu Haline Gelmiştir
Günümüzün rekabet dolu iş dünyasında, markaların uluslararası arenada büyümesi ve global pazarda ayakta kalabilmeleri büyük bir önem taşımaktadır. Bu bağlamda, Yıldız Holding, bünyesine kattığı uluslararası markalar ve gerçekleştirdiği stratejik hamlelerle global bir dev haline gelerek bir kez daha dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış, özellikle İngiliz bisküvi devi United Biscuits ve Belçikalı lüks çikolata devi GODİVA'yı, Pladis çatısı altında birleştirme hamlesi ile de iş dünyasında büyük yankı uyandırmıştır.

Bugün 75 bin çalışanı ve çeşitli ülkelerdeki faaliyetleriyle Türkiye’nin global şirketleri arasında Ülker’i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, temelleri 1940'lara dayanan bir aile şirketi olarak başladığı yolculuğunu, öngörülü stratejiler ve sağlam yönetim anlayışı sayesinde büyük bir başarıya dönüştürmüştür. Gıda sektöründe başlayan serüveni, zamanla uluslararası markaların katılmasıyla daha da genişlemiş ve holding, global çapta tanınan bir oyuncu haline gelmiştir.

Son yıllarda, Yıldız Holding'in uluslararası arenada gerçekleştirdiği en büyük hamlelerden biri, 150'den fazla ülkede ürünleri tüketilen dünyanın en büyük bisküvi devi McVitie’s gibi pek çok markaya sahip İngiliz United Biscuits’i bünyesine katması olmuştur. Bununla da kalmamış, Belçikalı lüks çikolata devi Godiva'yı da bünyesine dahil ederek adeta sektörde çığır açmıştır. Bu iki dev firmanın, tamamı Yıldız Holding’e ait olan Pladis çatısı altında birleşmesi markanın değerini arttırmakla kalmamış Yıldız Holding'in uluslararası pazardaki varlığını güçlendirmiştir.

"Yıldız Holding: Sadece İş Dünyasının Değil, Çalışanların Kalbinin De Kazananı Olmuştur"
Bu başarı hikayesi, sadece iş dünyasına değil, aynı zamanda Türkiye'nin uluslararası arenada nasıl başarılı markalar yaratabileceğine dair de ilham verici bir örnek sunmaktadır. Yıldız Holding; sadece ekonomik başarılarla değil, aynı zamanda çalışanlara verilen değer ve haklara olan saygısıyla da öne çıkan bir işletmedir. Bu çizgisini koruyarak, gelecekte de büyümesini sürdüreceği ve daha nice uluslararası başarılara imza atacağı kuşkusuz bir gerçektir.

Godiva’nın marka varlığını koruyarak Pladis’in çatısı altında operasyonlarını birleştirmesi, Yıldız Holding bünyesinde yer alan işletmelerde örgütlü olarak faaliyet gösteren sendikamız ÖZ GIDA İŞ için de gurur verici bir gelişmedir. Bu başarı, stratejik vizyon, inovasyon, özveri ve çalışanların değerine verilen önemle mümkün olmuştur. Yıldız Holding, global arenada parlayan bir yıldız gibi hem iş dünyasının hem çalışanlarının hem de toplumun gönlünde iz bırakmaya devam edecektir.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 17 Ağustos 2023 Perşembe