Çukutli: ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun’

Çukutli: ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun’

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, “15 Temmuz, Türk milletinin cesareti ve inancıyla, demokrasiye sahip çıkma ve bağımsızlığını koruma kararlılığının bir simgesi olmuştur” dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik yapısına karşı gerçekleşen hain bir darbe girişimi ile kara bir geceye dönüştüğünü hatırlatan Çukutli; “Bu karanlık gecede, Türkiye'nin demokratik değerleri, milli iradesi ve halkının özgürlüğü büyük bir tehdit altına girmiştir. Allah bir daha milletimize böyle geceler, böyle hainlikler göstermesin” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, 15 Temmuz hain darbe girişimimin 7. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi;

Türkiye, tarih boyunca birçok darbe ve darbe girişimiyle karşılaşmış bir ülkedir. Ancak 15 Temmuz darbe girişimi, diğerlerinden farklı olarak askeri hiyerarşiden kopmuş bir terör örgütü tarafından gerçekleştirilmiştir. Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adı verilen bu örgüt, yıllarca devletin kılcal damarlarına sızarak güçlenmiş ve sonunda Türkiye'yi ele geçirmek için darbe planları yapmıştır.

Ama ilk defa bir darbe girişimi halkın gücü karşısında başarısızlığa uğramıştır. Demokrasimize, devlet kurumlarımıza, hak ve özgürlüklerimize karşı yürütülen bu hain girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtülmüş, güvenlik güçleri ve vatandaşlar birlikte hareket ederek darbecilere karşı koymayı başarmıştır. Ve bu uğurda binlerce yaralı ve 251 şehit vermiştir.

Bir kez daha böyle acı günler yaşamamak, bizi ayrıştıran tüm nüansları bir kenara bırakıp vatan ortak paydasında buluşup birlik ve beraberliğimizi devam ettirmekle mümkündür. Öz Gıda İş Sendikası olarak bir daha 15 Temmuz’lar yaşamamak için hukuk devletini üstün tutmamız, yargıyı bağımsız ve tarafsız kılmamız, her kademede liyakati esas almamız gerektiğine inanıyoruz.

Bu vesile ile Öz Gıda İş ailesi olarak; milletimiz ve demokrasimiz için canını ortaya koyan başta sendika üyelerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bu uğurda büyük bir inançla mücadele eden halkımızın, şahsım ve yönetim kurulum adına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 14 Temmuz 2023 Cuma