ILO Türkiye ofisinin düzenlediği Kadın Temsili Çalıştayı Ankara’da yapıldı

ILO Türkiye ofisinin düzenlediği Kadın Temsili Çalıştayı Ankara’da yapıldı

Kadın Komitesi Başkanımız Zeynep Vildan Gündoğan ILO Türkiye ofisinin 4 Mayıs 2023 tarihinde düzenlediği “Sosyal Taraflarda, Karar Mekanizmalarında Kadın Temsili Çalıştayına” katıldı.

Çalıştayda, Türkiye’de kadınların insana yakışır koşullarda çalışma olanaklarına erişimlerinin yaygınlaşabilmesi amacı ile “Kadınlar için Daha Çok ve Daha İyi İşler” programı dahilinde kadınların sendikal yapılardaki rollerinin ve karar mekanizmalarındaki temsiliyetlerinin nasıl arttırılacağı ve çözümü için atılacak adımlar ele alındı.

Programda konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu “Sosyal Taraflarda Karar Mekanizmalarında Kadın Temsili, Liderliği ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin İyi Uygulamalar” konusunda detaylı bilgi verdi. Ayrıca, toplumsal cinsiyet eşitliği odağında uluslararası çalışma standartlarına dair yaptığı sunumda; çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadın liderliğinin artması ile ilgili ILO standartlarının önemine vurgu yaptı.

İLO Ankara Direktörü (tedviren) Giovanni di Cola ise, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve istihdamda cinsiyet açığının azaltılması için işçi ve işveren örgütleri dahil çalışma hayatında kadın liderlerin sayısının artmasının önemine dikkat çekti. Daha sonra katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

Programın devamında, sosyal taraflarda kadın liderliğinin önündeki zorluklara dair çözüm önerilerinin ele alınacağı grup çalışmalarına geçildi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 6 Mayıs 2023 Cumartesi