UÇANTAY Gıda işçileri temsilcilerini seçti

UÇANTAY Gıda işçileri temsilcilerini seçti

Manisa Akhisar ilçesinde kurulu bulunan UÇANTAY Gıda San. Ve Tic. A.Ş. işletmesinde çalışan üyelerimiz ilk kez kendilerini temsil edecek isimler için 22 Mart 2023 tarihinde sandık başına gitti.

Sendikamızın yeni örgütlendiği Uçantay Gıda'da toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından işyeri sendika temsilcilerini belirlemek için sandık kuruldu. İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak, Şube Başkan Yardımcılarımız Ümit Akyüz, İzzet Ertürk, Fedai Duru ve Mehmet Çetin gözetiminde yapılan seçim, sabah saatlerinde başladı ve gün boyu devam etti.

Uçantay Gıda işletmesinde gerçekleştirilen seçimlerde adeta demokrasi şöleni yaşanırken, 6 İşçinin aday olduğu seçimlerde oy kullanma hakkına sahip 194 işçiden, 166’sı sandık başına gitti. Oyların kullanılmasının ardından temsilcilik seçiminin sonuçları da belli oldu. Seçim sonucuna göre yarışan adaylar arasında en fazla oyu alan İzzet Topal, Ümmü Bakır ve Elif Mersin temsilci olmaya hak kazandı.

Seçim hakkında değerlendirmede bulunan İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak, “Adil ve şeffaf bir seçim süreci geçirdik, üyelerimizin yüzde 90’ı seçime katılarak oylarını kullandılar ve temsilcilerimiz belirlendi. Seçime katılan tüm üyelerimize, adaylarımıza teşekkür ediyor, göreve başlayacak temsilcilerimize de görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 23 Mart 2023 Perşembe