Öz Gıda İş Sendikası Başkanlar Kurulu Toplandı

Öz Gıda İş Sendikası Başkanlar Kurulu Toplandı

Öz Gıda İş Sendikası Başkanlar Kurulu Toplantısı, 9-10 Mart 2023 tarihinde Bolu’da gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin Başkanlığında gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu Toplantısına; Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Sultan Murat Karadağ, Adnan Gürsoy, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Çorlu Şube Başkanımız Cüneyt Aydın, Rize Şube Başkanımız Fatih Kandemir, Gebze Şube Başkanımız Cemal Öztürk, İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın, İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak, Karaman Şube Başkanımız Ahmet Serdar Taş, Sakarya Şube Başkanımız Hüseyin Özkan, Genel Merkez Başkanımız Hasan Çiloğlu, Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün ve Marmara Bölge Temsilcimiz Yıldırım Çiçek katıldı.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, toplantının açılış konuşmasında, öncelikle yaşanan büyük depremden dolayı ülkemize ve milletimize geçmiş olsun dileklerini iletiyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Deprem sonrası sendikamızın aldığı aksiyon ve yaptığı yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkanımız Çukutli, Öz Gıda İş sendikası olarak bütün teşkilatımızla birlikte var gücümüzle bu büyük felaket karşısında bir kez daha milletimizin yanında yer alacağımızı yinelemek istiyorum. İnşallah bu büyük acıyı da her beraber dayanışma içinde aşacağız” temennisinde bulundu.

Mevsimlik işçimiz kadrolu çalışana kadar mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz
Konuşmasının devamında Çaykur’da çalışan mevsimlik işçilerimizin kadro talebine de değinen Çukutli, Çaykur’da çalışan mevsimlik işçilerimizin diğer kamu işçilerinden farklı olarak, geçici işçi kadrosunda yılda 180 gün çalıştırıldığını ve adil olmayan bu uygulama nedeniyle, tek gelir kaynakları olan ücretten yılın 6 ayında mahrum kaldıklarına değindi.  

Mevsimlik işçilerin, yaşadığımız hayat pahalılığı ve ekonomik sıkıntıda, 6 ay boyunca ihtiyaçlarını karşılamalarının imkansız olduğuna dikkat çeken Çukutli, “Anayasamızın 49. maddesine aykırı olan bu uygulama adaletle, hakla, eşitlik ilkesiyle bağdaşmıyor, çalışma barışını ve huzurunu bozan, iş verimliliğini düşüren sonuçlara yol açıyor. Bizler işçimiz kadrolu çalışana kadar mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz” hatırlatmasında bulundu.

Yol haritası belirlendi
Toplantının ilk günü 15. Olağan Genel Kurul sonrası yeni dönemin dört yıllık yol haritası ve yeni stratejik planda yer alacak amaç ve hedefler belirlendi. Ayrıca sendikal örgütlülük, devam eden toplu sözleşme görüşmeleri, eğitim çalışmaları ve şubelerimizin faaliyetleri toplantı gündeminde öne çıkan bazı başlıkları oluşturdu.

Katılımcılar strateji planlama konularında eğitim aldı
Toplantı sonrası strateji planlama eğitimi yapıldı. Eğitmen Taner Uğurlu tarafından; Stratejik Planlama Nedir? Kurumlar için önemi, SWOT Analizi ve Kişisel SWOT Uygulaması, SMART Hedef özellikleri, PEST Analizi, Beyin Fırtınası Metodolojisi, Takım Olmanın Önemi, Takım olmanın 5 evresi, Takım Sözleşmesi Yapılması, Etkili Takımların Özellikleri” konusunda eğitim vermesiyle ilk gün programı tamamlanmış oldu.

Eğitim programımız ikinci gün ise Eğitmen Murat Yıldız’ın “Misyon ve Vizyon çalışması, SWOT Analizi ve Stratejik Hedeflerin Belirlenmesi, Aksiyon Adımları Çalışması” konularını içerir yaptığı sunum ve genel değerlendirmenin yapılmasıyla eğitim ve toplantı sona erdi.

Basın Bürosu  
Yayımlanma Tarihi: 10 Mart 2023 Cuma