Kervan Gıda ve Uçantay Gıda Sözleşme Taslakları işverene teslim edildi

Kervan Gıda ve Uçantay Gıda Sözleşme Taslakları işverene teslim edildi

Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Adnan Gürsoy, İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak ve Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün geçtiğimiz günlerde örgütlenmesini tamamlayıp çoğunluk yetki tespitlerini aldığımız Manisa’da faaliyet gösteren Kervan Gıda San. ve Tic. A.Ş ve Uçantay Gıda işyerlerini ziyaret ederek işveren vekilleriyle bir araya geldi.

Yapılan toplantıda müzakeresi başlayacak toplu iş sözleşmesi, sendikamız ve yaptığımız çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan heyetimiz, üyelerimizden gelen talepler ve istekler doğrultusunda hazırlanan sendika toplu iş sözleşmesi taslağını işverene teslim etti.

Heyetimiz, işveren yetkilileriyle yapılan toplantıdan sonra üyelerimizi, fabrikada sahasında ziyaret etti. Burada üyemiz işçilere hitap eden Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, İşveren yetkilileriyle yaptığımız görüşmede toplu iş sözleşmesi müzakerelerine bir an önce başlanması ve bağıtlanması için bir takvim belirlendiğini ve arkadaşlarımızın zamlı ücretlerine kavuşmaları için elimizden gelen her şeyin yapılacağını söyledi.

Hançeroğlu; “Geleceği beraber şekillendireceğiz”
Hançeroğlu; işçinin, emekçinin hakkı olanı alma yolundan asla vazgeçmeyeceğimizi belirterek, sendika olarak gücümüzü üyelerimizden alıyoruz. Yarınlarımızı beraber şekillendirecek, geleceğimizin, çocuklarımızın teminatı olacak sözleşmelere imza atmak için her türlü çalışma ve çabayı teşkilat bütünlüğü içerisinde sürdüreceğiz” dedi.

“Üyelerimizi mağdur etmeyecek zam oranları için mücadele edeceğiz”
Bu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bir süreçten geçeceğimizi ve bu sürecin zorlu bir süreç olacağının altını çizen Hançeroğlu, “Adımlarımızı atarken dikkatli olacağız. Her görüşmenin sonunda mutlaka sizlere bilgi verilecek. İşyerinizin de imkanları doğrultusunda, bir sözleşmenin içerisinde bulunması gereken, emekçilerimizi mağdur etmeyecek zam oranları için mücadele edeceğiz ve tüm üyelerimizin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmeleri için gereken ücret artışı ve refah payını sağlayarak süreci sonlandırmaya çalışacağız. Buna olan inancımız tamdır, sizlerin de inanmasını ve bize güvenmesini istiyoruz. Toplu İş sözleşmesi taslak çalışmalarının ve toplu iş sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum” temennisinde bulundu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe