KERVAN GIDA ve UÇANTAY GIDA’DA MUTLU SON!

KERVAN GIDA ve UÇANTAY GIDA’DA MUTLU SON!

Öz Gıda İş Gıda Sektörüne yönelik özel bir örgütlenme stratejisiyle yeni üyeleri ve yeni işyerlerini bünyesine katarak, her geçen gün gücünü arttırmaktadır.

Sendikamız, yaptığı başarılı örgütlenme çalışmaları ile Manisa’da kurulu 2 bin 200 kişinin çalıştığı Kervan Gıda San. ve Tic. A.Ş ve 260 kişinin çalıştığı Uçantay Gıda’da yasanın aradığı çoğunluğu sağlamış ve Çalışma Bakanlığı’na çoğunluk yetki tespiti ve yetki için müracaat yapılmıştır.

Kervan Gıda ve Uçantay işçilerinin özgür iradeleri ile attığı bu adım ekmeğimiz, işimiz, aşımız ve geleceğimiz için çok önemli bir adımdır. Sendikamızı tercih eden emekçilerin gelecekle ilgili beklentileri artık bizim sorumluluğumuzdadır.

Hançeroğlu, Görüşmeler en kısa sürede başlayacaktır
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi verdiği sendikamızın, yetki tespitinin kesinleşmesiyle toplu iş sözleşmesi görüşmelerine en kısa zamanda başlayacağına dikkat çeken Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, “Artık üyelerimizle birlikte bu onurlu mücadelemizi tamamına erdirebilmek için omuz omuza istişare halinde yürüteceğiz. Çalışan hiçbir arkadaşımızın mağdur olmaması adına, yapılacak zamlardan ve alınacak yeni sosyal haklardan yararlanabilmeleri için halen ÖZ GIDA İŞ sendikasına üye olamamış çalışanların üye olması çok önemlidir” dedi.

İşletmelerimizi bir dünya markası haline getirmeyi hedef alacağız
Kervan Gıda’daki örgütlenmeni tüm bölge için örnek olabilecek önemli bir gelişme olduğunu belirten Hançeroğlu, “Çok kısa sürede sendikamız çatısı altında örgütlenmesini tamamlayan Kervan Gıda ve Uçantay Gıda çalışanlarına teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de tüm Türkiye’deki işverenlere örnek olacak olgunlukla işçilerin Anayasal hakkına büyük bir saygıyla karşılık veren işverenlerimize ediyorum. İnanıyorum ki böyle işverenlerimiz oldukça, işçi de daha mutlu bir şekilde, hevesle, istekle çalışacak, üretim artacak, istihdam artacak, işletmelerimiz büyüyecektir. Biz burada hali hazırda işçi ile işveren arasındakini iş barışını garantiye almak, işyerlerindeki huzuru, istikrarı korumak ve geliştirmek için var olacağız. İşverenimiz ile birlikte işçilerimizin daha iyi şartlarda, daha iyi koşullarda çalışması için uğraşacak üretime, gelişmeye, büyümeye devam ederek işletmelerimizi bir dünya markası haline getirmeyi hedef alacağız” diye konuştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 9 Şubat 2023 Perşembe