CP ÇALIŞANLARININ DİKKATİNE!

CP ÇALIŞANLARININ DİKKATİNE!

Değerli CP çalışanları,
Kamuoyunun da bildiği üzere uzunca bir süredir CP'de yürüttüğümüz sendikalaşma mücadelesinde toplu iş sözleşmesi yetkisi için yasanın aradığı gerekli çoğunluk sayısı tamamlanmış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çoğunluk tespiti ve yetki için müracaat yapılmıştır. Ancak Bakanlık CP işyerinde yetki için çoğunluğu sağlayamadığımız gerekçesi ile başvurumuzu reddetmiştir.

Bunun üzerine sendikamız olumsuz yetki tespitinin iptali istemiyle İstanbul 34. İş Mahkemesine dava açmıştır. İstanbul 34. İş Mahkemesi de 2021/229 E. Sayılı dosyası ile duruşmayı yaparak, CP İŞYERİNDE SENDİKAMIZIN TOPLU İŞ SÖZLEMESİ YAPMAK İÇİN YASAL ÇOĞUNLUĞU SAĞLADIĞINI TESPİT etmiştir. Kararın gerekçe kısmı şöyledir:

“Mahkememizce davanın reddine karar verildiği, istinaf ilamında yetki tespiti başvuru tarihinden önce işten çıkarılıp işe iade davası açan, davası devam eden, sonuçlanan, kesinleşen dava dosyalarının tespiti, işe iade yönünde karar verilmiş olması halinde işçi tarafından süresi içinde başvuruda bulunup bulunulmadığı hususlarında araştırma yapılarak sonuca gidilmesi yazılmış olup, yetki başvuru tarihinde işçi sayısının 2210 kişi olduğu bunlardan 782 sinin davacı sendika üyesi olduğu, sendikanın sunduğu 317 işçinin 58 inin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tespit raporunda dahil olduğundan tekrardan dikkate alınmadığı ve bu işçilerin 259 undan 6 işçinin fesih tarihinde sendika üyesi olmadığı, 253 işçinin yetki başvuru tarihinden önce işten çıkartıldığı, çıkartıldıkları tarihte sendika üyesi olduğu, işe iade davalarının işçiler lehine sonuçlandığı ve 252 sinin kesinleştiği, sendikanın bildirdiği listede bulunmayan ancak işe iade başvurusunda isimleri bulunan 12 çalışanın daha bulunduğu ve bunlardan 7 sininin sendika üyesi olduğu ve 253 çalışanın yetki tespit tarihinde davaları devam ettiğinden, bütün bunlar değerlendirildiğinde yetki tespiti için gereken çoğunluk şartı sağlanacağından davanın kısmen kabulüne karar vermek gerekmiş,” şeklinde karara çıkarılmıştır.

Ancak gerek işveren gerekse de diğer sendikalar tarafından kötü niyetli olarak davayı kaybettiğimiz gibi bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır. İstanbul 34. İş Mahkemesi 2021/229 E. Sayılı dosyasında verilen bu karar bu haliyle kesinleşmesi halinde bakanlık tarafından sendikamızın yetkili olduğuna dair çoğunluk tespit kararı verilecek olup CP işyerinde TİS süreci işletilecektir.

İŞVEREN TARAFININ DAVAYI KAYBETTİĞİMİZ VE YETKİYİ ALAMAYACAĞIMIZ KONUSUNDAKİ İDDİASINDA SAMİMİ İSE İSTİNAF BAŞVURUSUNDAN FERAGAT EDEREK DAVAYI BU HALİYLE KESİNLEŞTİREBİLİRİZ. CP yönetiminin yapması gereken, tek bir dakika kaybetmeksizin işçilerin sendikal temsiliyetini tanımaktır.

Değerli CP Çalışanları
Bundan sonraki süreçlerde CP Fabrikası’ndaki üyelerimizle birlikte mücadelemiz daha da güçlenerek devam edecektir. Dolayısıyla birtakım art niyetli çevreler tarafından dava kaybedildi algısına asla itibar etmeyiniz.
Saygılarımızla,

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 16 Aralık 2022 Cuma