Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy güven tazeledi

Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy güven tazeledi

Karaman Şube Başkanlığımızın 3. Olağan Genel Kurulunda mevcut şube başkanımız Adnan Gürsoy güven tazeledi.

Karaman Şubemizin 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı 24 Kasım 2022 tarihinde New Karaman Otel’de gerçekleştirildi. Genel Kurula tek aday olarak katılan Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy yeniden şube başkanlığına seçildi.

Büyük bir coşkunun ve sendikal demokrasinin en güzel örneklerinin yaşandığı Genel Kurulumuza, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Karaman Hizmet İş Kültür Sanat  Başkanı Zeynep Yüksel, Hak-İş Karaman İl Başkanı Mustafa Karataş, Öz Sağlık İş Sendikası Karaman Şube Başkanı Hatice Baloğlu, Biskot Bisküvi İK Müdürü Abdullah İlhan, Ak Gıda İK Grup Müdürü Mustafa Deniz, Ak Gıda Karaman Fabrika Müdürü Önder Metik, Ak Gıda Karaman Üretim Müdürü Yusuf Önder Özaslan, Ak Gıda Kahramanmaraş Üretim Sorumlusu Ertuğrul Konuş, Ak Gıda Karaman İK Yöneticisi Fatih Ünalmış, Ak Gıda Kahramanmaraş İK Uzmanı Burak Alp, Slava Süt Fabrikası Genel Müdürü Rovshen Kullanov, Antalya Unmaş Üretim Müdürü Tacettin Karakaya, Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanımız Zeynep Vildan Gündoğan, Karaman Şube Kadın Komitesi Başkanı Songül Doğan, Teşkilatımızın Şube Başkanları, delegelerimiz, üyelerimiz ile çok sayıda misafir katıldı.

Şube Genel Kurulumuz, divanın oluşturulmasıyla başladı. Delegelerin önerisiyle kongreyi yönetecek Divan Kurulu; Divan Başkanı Tevfik Ali Hançeroğlu, Başkan Yardımcıları, Aytekin Kaya, İbrahim Otlak, Katip Üyeleri ise Hatice Dinler ve Süleyman Şahan olarak belirlendi.

İçiniz rahat, gönlünüz ferah olsun
Karaman Şubemizin 3. Olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasını yapan Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy, geçen dört yıllık süreçte yapılan şube faaliyetlerini delegelere anlatarak “Emeğin yüceliğine, insanın kutsallığına, adaletin vazgeçilmezliğine inanarak Karaman’da sendikacılığı ayağa kaldırmaya çalıştık. Sendikal sorumluluğumuzun gereği olarak sendikal harekete ve çalışma yaşamına her alanda pozitif katkı sunmaya, örnek olmaya, başarıyı kurumsallaştırmaya çalıştık. Siz çalışanlarımızı en iyi şekilde temsil etme gayreti içinde olduk. İçiniz ferah, gönlünüz rahat olsun” dedi.

Çalışma hayatı ile işkolumuzda yaşanan sorunlara ve ülkemizin içinden geçtiği sıkıntılı sürece dikkat çekerek beraberinde çözüm önerileri sunan Gürsoy, “Küresel ekonominin dağıttığı, tetiklediği eşitsizlikler ve sorunlar karşısında sendikal örgütlenme ve sendikal mücadele öncelikli olarak karşımıza çıkmaktadır. Hep beraber bu sorunlarında üstesinden geleceğiz. Bu vesile ile kongremizin işletmelerimize, sendikamıza, ülkemize ve Karaman’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Genel Kurula hitaben konuşan Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli; yaşamda çok önemli bir yere sahip olan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak, Taksim’deki terör saldırısında can veren vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diledi.
Konuşmasının devamında, Coronavirüs salgını ve ardından başlayan Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte küresel düzenin derin ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Çukutli, bu sarsıntılardan Türkiye’nin de önemli oranda etkilendiğini kaydetti. Çukutli “Maaşların her ay eridiği bu ortamda, üyelerimizin satın alma gücünü koruyacak şekilde toplu sözleşmelerin revize edilmesi, hatta yeni bir toplu sözleşme modeli oluşturulması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Karaman Şubemize örgütlenme çalışmalarında çok iş düşüyor
Örgütlenme önündeki tüm zorluk ve engellemelere rağmen sendikamıza yeni işyerleri ve yeni üyeler kazandırmaya devam ettiğimizi belirten Çukutli, “Örgütlenme çalışmalarımız ve yasal süreci devam ediyor. İşkolu tespiti ve yetki davaları yüzünden kaybedilen vakit, sendikalı olmaktan kaynaklanacak ek hak ve gelirleri geciktiriyor. Süreçlerin uzamasına neden olan, örgütlenmenin önünde engel haline gelen yasa maddelerinin değiştirilmesi konusunda önümüzdeki dönemde daha aktif çalışmalar yapacağız. Sendikamızı büyütmek, çalışma hayatında sendikalaşma oranını artırmak için hepimiz elimizden gelenin çok daha fazlasını ortaya koyacağız. Karaman Şubemize de bu konuda çok iş düşüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Mesyeb projesi ile 8 dalda yeterlilik belgelendirmesi yapabilen ilk sendika olduk
Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, Gıda işkolunda mesleki yeterlilik ile ilgili 2012 yılında başlattığımız çalışmalarımızın MESYEB’in kurulması ile uluslararası bir seviyeye taşındığına değinerek, “Gıda işkolunda faaliyet gösteren bir sendika olarak sektöre hizmet noktasında kendimizi sorumlu hissettik ve gıda sektörü için çok önemli olduğuna inandığımız bir konuda da inisiyatif alarak. Öz Gıda İş, MESYEB projesi ile bugün 8 dalda ulusal meslek standartları çerçevesinde yeterlilik belgelendirmesi yapabilen ilk sendika olduk. Bu yönümüzle, gıda sektörünün ihtiyaç duyduğu sertifikalı uzman personel ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol üstlenmiş durumdayız” diye konuştu.

Türkiye’nin ISO 9001 belgesini alan ilk sendikayız
Öz Gıda İş olarak Türkiye’nin en kurumsal ve yenilikçi sendikası olduğumuzu ifade eden Çukutli, 2015 yılında başvurusunu yaptığımız ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgemizi, uzun süren titiz denetimlerin ardından 2019 yılında aldık ve kalite yönetim sistemi belgesini alan ilk sendika olduk. Ayrıca sendikamıza özel olarak geliştirdiğimiz aplikasyon sistemimiz ile tüm birimlerimiz hem masaüstü hem de mobil platformlarda her an her şeyi görebilme imkanına erişebildiler. Öte yandan üyelerimizin yanı sıra tüm emekçiler, Android ve IOS platformlarından bu mobil uygulamamızı indirerek sendikamızın çalışmalarını takip edebilme ve sendikal haklarını öğrenebilme imkanına kavuştular.

Bununla da kalmadık üyelerimize, alışveriş yaparken avantaj kazanmasını sağlamak için geliştirdiğimiz Sendikart’ımızın sunduğu “Fırsatlar Kulübü” ayrıcalığı ile anlaşmalı kurumların özel kampanyalarından faydalanarak indirimli alışverişin kapılarını açtık. Sizlerden isteğim mobil uygulamamızın cep telefonlarına yüklenerek aktif şekilde kullanılması konusunda tüm temsilci arkadaşlarımızın bu imkanlardan haberdar üyelerimize hatırlatmalarda bulunmalarıdır” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, “Karaman Şube Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını dileyerek, başta emek hareketine, Öz Gıda İş'in mücadelesine katkı ve destek vermesini temenni ederek yeni seçilecek şube yönetimine başarılar diledi.

Sonrasında kürsüye gelen Karaman Şube Kadın Komitesi Başkanı Songül Doğan, kongreyi selamlayıp kurulumuzun sonunda oluşacak yeni yönetime iyi temennilerini iletti.
 
 “Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy güven tazeledi"
Yapılan seçim sonucu, Karaman şubemizin mevcut başkanı Adnan Gürsoy güven tazeleyerek yeniden Şube Başkanı oldu. Şube Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Ahmet Serdar Taş, Metin Tekin, Adem Kara ve Ahmet Türedi seçildiler.

Kongre yapılan fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 24 Kasım 2022 Perşembe