Ankara Şubemizin Genel Kurulu başarı ile gerçekleşti

Ankara Şubemizin Genel Kurulu başarı ile gerçekleşti

ÖZ GIDA İŞ sendikası Ankara Şubemizin 9. Olağan Genel Kurulu 16 Kasım 2022 tarihinde Metropolitan Otel'de gerçekleştirildi.

Coşkulu bir katılım ve heyecanla gerçekleştirilen Şube Genel Kurulu’nda, Şube Başkanlığı’na Duran Çiçek yeniden seçilerek güven tazeledi. Şube yönetimi ise Gencay Demir, Ümit Midiliç, Cengiz Sunaca ve Halil İbrahim Şenel’den oluştu.

Genel Kurulumuza, Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Yıldız Holding Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İnce, Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Unmaş CEO’su Tayfun Arkun, Unmaş Personel ve Çalışma Müdürü Meral Tatar, Hizmet İş Sendikası Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Yusuf Güler, Başkan Yardımcısı İlhan Ok, Kırıkkale Şube Başkanı Fatih Doğan, Öz Sağlık İş Sendikası Ankara I Nolu Şube Başkanı Tahsin Özdemir, Hizmet İş Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Recep Dere, Öz Güven Sen Genel Başkanı Yardımcısı Ümit Yalçın, Denetim Kurulu Başkanı Serdar Toroman, Öz Sağlık İş Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Yener Öztürk, Ankara I Nolu Şube Başkan Yardımcısı Rıdvan Küçük, Hizmet İş Sendikası Ankara 5 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Murat Can, Kadın Komitesi Başkanımız Zeynep Vildan Gündoğan, Teşkilatımızın Şube Başkanları, delegelerimiz, üyelerimiz ile çok sayıda misafir katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli yaptı.
Slayt gösterisi ve Ankara Seğmen ekibinin yaptığı görsel şölenin ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli yaptı. Divan Başkan Yardımcıları Adnan Gürsoy, Hüseyin Özkan, Katip Üyeliklerine Harun Asrak ve Esma Sezer olarak belirlendi.

İstiklal Marşımızın okunmasının ardından katılımcılara hitap eden Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, Bu kongrelerin bir bayrak yarışı olduğunu, tek kriterin adaletten, hakkaniyetten ayrılmadan daha iyi hizmet edecek şube yönetimlerini oluşturmaktır diyerek, genel kurulun sendikamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, salonu dolduran delegelere ve misafirlere hitap etti. Konuşmasında, birlik ve beraberlik vurgusu yapan Çiçek, 9. Olağan Genel Kurulun birliğe, beraberliğe ve dayanışmanın artmasına vesile olması temennisinde bulundu.
Genel kurula hitaben konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Misafirleri selamlayarak Ankara Şube Genel Kurulunun hayırlara vesile olması yönünde temennilerde bulundu.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin konuşmasının devamında,
Türkiye’nin içinden geçtiği kritik süreci, ülke sınırları içerisinde ve dışarısında yaşanan zorlukları ve sendikaların gündeminde olan vergi dilimi basamaklarının yeniden düzenlenmesi ve örgütlenme sorunlarından bahsederek, “Pandemi sürecinde gıda sektöründe çalışan işçilerimiz her türlü riske rağmen gece gündüz çalışmaya devam etti. Bu konuda millet olarak gıda emekçilerine minnettarız” dedi.

“Biz her zaman emekçinin yanında olacağız”
Konuşmasında 2023 yılında yapılacak genel seçimden bahseden Şahin, “İşçi ve emekçiyi temsil edecek insanlar seçin. Biz çalışanlar 55 milyonuz ama mecliste bizim 3 tane vekilimiz yok. Bizim oylarımızla seçilen insanlar başkalarına hizmet ediyorlar. Siyasi partilerden emekçileri temsil edecek vekilleri aday göstermelerini isteyin. İşçinin hakkını kim savunuyorsa biz onu destekleriz. Daha gelişmiş daha müreffeh bir Türkiye hayalimiz var. Bu hayale inanan ve bu uğurda çalışan herkesin yanında olacağız. Bizler emekçiyiz. Bu ülkenin omurgası biziz. Bu ülkenin sahibi biziz. Her zaman emekçiden yana olanların yanında olacağız. Her zaman bizim yanımızda olanların yanında olacağız. Hep birlikte bu anlayışla hareket edersek olumsuzlukları lehimize değiştirmek için bir şansımız olur” hatırlatmasında bulundu.

"Sırtımızda büyük vebal var"
Öz Gıda İş sendikasını gıda işkolunun en büyük sendikası yapmayı başardıklarını belirten Şahin, "sendikamız, iftiharla gösterilen bir sendika oldu ve olmaya devam ediyor. Eksiklerimiz var onları gidermeye çalışıyoruz. Öz Gıda İş'i kurumsallaştırma yolunda epey mesafe kat ettik. Yönetim olarak, şube yönetimleri olarak, işyerleri olarak, temsilcilerimiz olarak bir tek kriterimiz var, işçi arkadaşlara hizmetkar olmak, onların duasını almaktır. Sırtımızda büyük bir vebal var. Bu kadar sıkıntının içerisinde işçi arkadaşlar 30 gün çalışıyor, bir günlük yevmiyesini sendikaya aidat olarak veriyor. Bütün mülâhazalar bir tarafa işçinin bir günlük yevmiyesinin bizim sırtımızda vebali hiçbir şeyle ölçülmez. Onun hesabını hepimiz tek tek vereceğiz. O yüzden birbirimize destek olalım gayret edelim bu aidatlarımızın sizlere hizmet olarak geri dönmesi için hep beraber gayret edelim çalışalım" dedi.

Şahin, Şube Genel Kurulunun sendikamıza, işletmelerimize, işçilerimize ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak seçilecek olan yeni şube yönetimine başarılar diledi.

Misafirler adına konuşma yapan Öz Taşıma İş Sendikası Mustafa Toruntay genel kurula hitaben kongrenin Türk sendikal hareketine hayırlı olmasını dileyip kısa bir konuşma yaptı.

"Duran Çiçek yeniden Ankara Şube Başkanı oldu"
Misafirlerin konuşmalarının ardından seçimlere gidildi. Tek liste ile gidilen seçim sonucunda Duran Çiçek yeniden Ankara Şube Başkanı olarak seçildi. Şube yönetimi ise Gencay Demir, Ümit Midiliç, Cengiz Sunaca ve Halil İbrahim Şenel’den oluştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba