İstanbul I Nolu Şube Genel Kurulumuz birlik ve bütünlük içerisinde icra edildi

İstanbul I Nolu Şube Genel Kurulumuz birlik ve bütünlük içerisinde icra edildi

Öz Gıda İş Sendikası İstanbul I Nolu Şube Başkanlığımızın 11. Olağan Genel Kurulu, 10 Kasım 2022 tarihinde büyük bir coşku, katılım, heyecan, birlik ve bütünlük içerisinde icra edildi.

Öz Gıda İş Sendikası İstanbul I Nolu Şube Başkanlığı genel kuruluna tek liste halinde giden Şube Başkanımız Emrah Akın, seçimi kazanarak güven tazeledi.

Doubletree by Hilton Hotel’de 10 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilen şube genel kurulumuza Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Yıldız Holding Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İnce,  Teşkilatımızın Şube Başkanları ve Şube Başkan Yardımcıları, kardeş sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, işveren ve işveren vekilleri, delegelerimiz, üyelerimiz ile çok sayıda misafir katıldı.

Şube Genel Kurulumuz, divanın oluşturulmasıyla başladı. Delegelerin önerisiyle kongreyi yönetecek Divan Kurulu; Divan Başkanı Halil Çukutli, Başkan Yardımcıları Duran Çiçek, Hasan Çiloğlu, Katip Üyeleri ise Hanifi Öztürk ve Sümeyye Ülger olarak belirlendi.

İstanbul I Nolu Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanlığına seçilen Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli yaptığı konuşmada, pandemi nedeniyle ülkemizin içinden geçtiği sıkıntılı süreci ve yakın coğrafyamızda yaşanan olayların yaratacağı sonuçlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Genel Kurulun sendikamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın, salonu dolduran delegelere ve misafirlere hitap etti.

İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye gelerek ülkemizin ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarına, örgütlenmenin önündeki engellere, çalışma hayatının ve işkolumuzun sorunlarına dikkat çeken, beraberinde çözüm önerilerini sunan İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın, 11. Olağan Genel Kurulun birliğe, beraberliğe ve dayanışmanın artmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Genel Kurula hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mehmet Şahin ise; İstanbul I Nolu Şube Genel Kurulu’nun başta emek hareketine, Öz Gıda İş'in mücadelesine ve ülkemize katkı ve destek vermesini temenni etti.

Dünyada ve bölgede yaşanan çalkantılarla sarsılan küresel düzenin corona virüsü salgınıyla çok daha derin sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Genel Başkanımız Mehmet Şahin, dünya ölçeğinde yaşanan bu sarsıntılardan Türkiye’nin de önemli oranda etkilendiğini kaydetti.

“En kurumsal sendikayız”
Sendikamızın uluslararası sendikal hareket içerisinde ikili anlaşmalar olmak üzere farklı platformlarda her geçen gün yeni başarılara imza attığını kaydeden Şahin, “Türkiye’nin gıda işkolunda en büyük işçi sendikası olmanın gururunu yaşayan bir sendikayız. Öz Gıda İş, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun hem en büyük hem de en kurumsal sendikalarından birisidir.” dedi.

“Ekonomik Krizle Karşı Karşıyayız”
Tüm Dünyayı derinden etkileyen ekonomik krizle ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Mehmet Şahin; “Bugün, insanlarımızı sıkıntıya sokan yüksek enflasyon, fiyat artışı ve hayat pahalılığı ile ilgili ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Toplu sözleşme ile aldığımız ücretler, sonrasında alınan ek zamlar birkaç ay sonra sonuçsuz kalıyor. Ciddi bir hayat pahalılığı ve ekonomik sorunla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Şahin konuşmasının devamında, yaşadığımız pandemi süreci ve bu süreçte Sendikamızın yaptığı başarılı çalışmalardan, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte yaşanan enerji krizinden, savaşların yol açtığı zorunlu göç politikalarının ülkemize etkilerine, dünyada yaşanan iklim, gıda ve ekonomik krizin ülkemizdeki yansımalarından asgari ücret zammından vergide adaletin sağlanmasına kadar pek çok konuya değindi.

İstanbul I Nolu Şube Genel Kurulu’nun Öz Gıda İş'in mücadelesi ve ülkemize katkı vermesini temenni eden Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Bu bir bayrak yarışıdır, hepimiz sizlere daha iyi hizmet vermekle mükellefiz. Bugüne kadar sizlere hizmet eden başta İstanbul Şube Başkanımız Emrah Akın olmak üzere emeği geçenlerin hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu kongrede seçilecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum" temennisinde bulundu.

"Emrah Akın İstanbul I Nolu Şube Başkanı"
Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Tek liste ile gidilen seçim sonucunda Emrah Akın İstanbul I Nolu Şube Başkanı olarak seçildi.

Yeni seçilen şube yönetim kurulu şu şekilde belirlendi:
Şube Başkanı      : Emrah Akın
Şube Bşk. Yrd.    : Mustafa Çiçek
Şube Bşk. Yrd.    : Ünal Saraç
Şube Bşk. Yrd.    : Barış Odacı
Şube Bşk. Yrd.    : Saygın Şen 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 11 Kasım 2022 Cuma