Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ‘sevgi, rahmet ve özlemle anıyoruz’

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ‘sevgi, rahmet ve özlemle anıyoruz’

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, “aramızdan ayrılışının 84’üncü yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklal harbimizin baş komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasını saygıyla yad ediyor, sevgi, rahmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin yayınladığı yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi.

Büyük bir askeri deha olarak milletimizle birlikte 1919’da başlattığı Millî Mücadeleyi zafere ulaştıran Atatürk, hayata geçirdiği reformlar ile, modern Türkiye'nin temellerini atarak büyük bir dönüşüm süreci başlatmıştır.  Tüm bunları başarırken, beraberinde kültür, sanat, sağlık ve ekonomi gibi pek çok konuda da yenilikler getirmiş, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile de dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.  

Atatürk'ün bu başarıları ve yarattığı tesir yalnız Türkiye'de kendisini göstermekle kalmamış, aynı zamanda bütün hür milletler üzerinde derin izler bırakmıştır. Gazi Mustafa Kemal, 28 Aralık 1919’da Ankara halkına seslenirken, “Bireyler düşünür olmadıkça topluluklar herkes tarafından iyi veya fena yönlere sürüklenebilir.” diyerek yapılan bu yeniliklere işaret etmiştir. “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” özdeyişiyle de bilimin kişiler, toplum ve devlet yaşamındaki önemini vurgulamıştır.

Millet olarak, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda daima ileri bakıyor, onun dünyaya ilham veren mirasına sahip çıkma kararlılığıyla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bugünkünden daha müreffeh bir ülke haline gelecektir. Hiç şüphesiz, cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Atatürk'ün işaret ettiği yolda kararlı bir şekilde ilerlemeyi ve ülkemizi daha yüksek seviyelere taşımayı ilelebet sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle, şahsım, yönetim kurulum ve üyelerimiz adına Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, canlarını ülkemiz için feda eden istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz."

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 9 Kasım 2022 Çarşamba