Öz Gıda İş’ten Projeler Alanında Bir Başarı Daha

Öz Gıda İş’ten Projeler Alanında Bir Başarı Daha

Öz Gıda İş Sendikası Olarak Projeler Alanında Bir Başarı Daha Elde Ettik!
T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından hibe edilen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı (NEET PRO)” kapsamında oluşturduğumuz "Gençlerin Yetkinliklerini İyileştirerek İstihdam Edilebilirliğini Artırma” projemiz kabul edilmiştir.

Projemizin hedef grubu 15-29 yaş arası genç işsizler olup bu kapsamda yer alan gençlerin İŞKUR kayıtları yaptırılarak düzenlenen eğitimlere katılımları sağlanacaktır. Düzenlenecek mesleki eğitimler, seçilecek fabrikaya göre Öz Gıda İş Sendikası tarafından hazırlanmış Ulusal Yeterlilikler üzerinden teorik ve pratik olacak şekilde gerçekleştirilecektir. Mesleki eğitimlere ek olarak iş hayatına yönelik kurumsal iletişim, motivasyon, sorun çözme yöntemleri gibi üretkenliği artırıcı eğitimler de alacak olan bu gençlerin kapasiteleri artırılacaktır.

Eğitimler tamamlandıktan sonra eğitime katılan gençlere yönelik Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı düzenlenecek ve belge sahibi olmaları teşvik edilecektir. Eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan gençlerin, belli bir oranının istihdam edilmeleri sağlanabilecektir.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma