EFFAT Genel Sekreteri Bragason sendikamıza ziyarette bulundu!

EFFAT Genel Sekreteri Bragason sendikamıza ziyarette bulundu!

Avrupa Gıda, Tarım ve Turizm Sendikaları Federasyonu (EFFAT) Genel Sekreteri Kristjan Bragason, 2 Kasım 2022 tarihinde sendikamızın genel merkezine ziyarette bulunarak Genel Başkanımız Mehmet Şahin ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Dış İlişkiler Koordinatörümüz ve EFFAT Gençlik Komitesi Başkanı Aybüke Bengü Özmutaf ve Dış İlişkiler Uzmanımız Ekin Mutlu da katıldı.

Yapılan toplantıda bir gün öncesinde ziyarette bulunduğu yeni sendikaların üyelikleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan EFFAT Genel Sekreteri Kristjan Bragason, İlerleyen süreçte bu üyeliklerin kesinleşmesi ile ilgili somut adımlar atılacağını dile getirdi. Bragason, Öz Gıda İş Sendikası ile süregelen güçlü bir iş birliği yürütüldüğünü, yapılan çalışmalarda ve projelerde karşılıklı her türlü katkıda bulunulduğunun altını çizdi. Gelecekte de bu güçlü birlikteliğin sürmesini dileyen Genel Sekreter, EFFAT ve Öz Gıda İş Sendikası’nın arasındaki bu güçlü bağı ortak hedeflerinin işçi hakları ve menfaatlerini gözetmekten geçtiğini söyledi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Öz Gıda İş Sendikası olarak yapmış olduğumuz örgütlenme çalışmalarını ve direnişlerimizi aktarırken olaylara objektif bir bakış açısıyla yaklaşılması gerektiğinin önemini belirtti. Aslında tüm sendikaların hedeflerinin işçi menfaati olması gerekirken birtakım yanlış yönlendirmeler sonucu asıl hedefin çarpıtıldığını söyledi. Genel Başkanımız konuşmasının devamında, kadınlarla ilgili yürüttüğümüz çalışmalarımızdan, gençler ile ilgili projelerimizden ve yeni gerçekleştirdiğimiz Balkan ülkeleri ziyaretlerimiz hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Balkan ülkelerindeki sendikalarla yapılan ikili iş birliklerinden oldukça etkilenen Bragason, bu tip iş birliklerinin sosyal dayanışma ve sendikalar arası iletişim açısından çok yararlı olduğunu söyledi. Ayrıca, örgütlenme konusunda diğer Avrupa ülkelerine göre geride kalan Balkan ülkelerinde bu tür iş birlikleri ve projeler yapmanın sendikal açıdan büyük önem arz ettiğini belirtti.

Toplantı, öncelikle kısa dönem için planlanan çalışmaların karşılıklı olarak belirlenmesi için izlenecek yol haritası hakkında karşılıklı istişare ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba