Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ‘cumhuriyetimizin 99. Yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz’

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ‘cumhuriyetimizin 99. Yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz’

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Mehmet ŞAHİN, “Bizler, çalışanlar olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Dünyada ve bölgemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen demokrat, gelişmiş, üreten ve zengin bir Türkiye, en büyük idealimiz olmaya devam edecektir” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Cumhuriyetin ilanının 99. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Bugün Türkiye’de “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” kuralını, devlet yönetimine en belirgin şekliyle yerleştiren ve demokrasimizi taçlandıran Cumhuriyetin ilanının 99’nci yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz.

Millet olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız kutlu milli mücadelemizi yeni, güçlü bir devletle taçlandırışımızın üzerinden 99 yıl geçti. Cumhuriyet ilanı yalnız Türk ulusu için değil, geri bırakılmış tüm uluslar için de üzerinde dikkatle durulmaya değer bir devrimdir. İstiklal Harbi’nin bizzat Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yokluklar, imkansızlıklar içinde sevk ve idare edilmesi ile kazanılan büyük zafer sonrasında cumhuriyetin ilan edilmesi, ülkemizin kuruluş felsefesinde millet iradesinin tecelli ettiğinin en açık göstergesidir.

Dünyada ve bölgemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ülkemizin demokrasisiyle, kültürüyle, hukuk devleti kimliğiyle, dünya ile bağı güçlü, ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını gerçekleştirmiş, üreten ve zengin bir Türkiye olması en büyük idealimiz olmaya devam edecektir. Öz Gıda-İş Sendikası olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceği olan gençlerimize güveniyoruz. Yeter ki potansiyelimizin, kapasitemizin farkına varalım, birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve yönetim kurulum adına başta Öz Gıda İş üyelerinin ve tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, eşsiz fedakarlıklarıyla bu toprakları vatan yaparak milletimizin gönlünde ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 27 Ekim 2022 Perşembe