Sendikamız ile Arnavutluk SPKUTTSH Sendikası arasında iş birliği protokolü!

Sendikamız ile Arnavutluk SPKUTTSH Sendikası arasında iş birliği protokolü!

Sendikamız Öz Gıda İş ile Arnavutluk BSPSH Konfederasyonuna bağlı SPKUTTSH Sendikası arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Konfederasyonuna (BSPSH) bağlı, Kimya Gıda ve Turizm Ticaret Birliği Bağımsız Sendikasının (SPKUTTSH) daveti üzerine bu ülkeye giden Genel Başkanımız Mehmet Şahin, SPKUTTSH sendikasıyla sendikal dayanışma sağlamak, sektörel sorunlara ortak çözümler üretmek ve çalışanların ekonomik ve sosyal kazanımlarını artırmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

23 Eylül 2022 tarihinde Tiran’da gerçekleşen toplantıya Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Aybüke Bengü ÖZMUTAF ve BSPSH Konfederasyon Başkanı Gezim Kalaja, SPKUTTSH Sendikası Başkanı Pranvera Bodinaku, Başkan Yardımcısı Fortunata Bushi ve Avukat Arjola Alika katılım sağladı.

Sendikaların deneyim paylaşımı ile başlayan toplantı, iki ülkenin çalışma hayatında karşılaştıkları sorunların analizi ve ortak çözüm önerileri ile devam etti. Artan gıda fiyatları ve enerji krizinin de gündeme alındığı toplantıda, Balkan coğrafyasında çalışan gıda işçilerinin refahı için atılması gereken adımlar kararlaştırıldı. Devamında Genel Başkanımız Mehmet Şahin, SPKUTTSH Sendikası Başkanı Pranvera Bodinaku ile ÖZ GIDA İŞ- SPKUTTSH işbirliği protokolünü imzalandı. Anlaşma sonrası önümüzdeki dönemde gerçekleşecek ortak faaliyetlerin planlaması yapıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 23 Eylül 2022 Cuma