PPDIVUT-BIH ile sendikamız arasında iş birliği anlaşması imzalandı!

PPDIVUT-BIH ile sendikamız arasında iş birliği anlaşması imzalandı!

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 19 Eylül 2022 tarihinde Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu ve Uluslararası İlişkiler Koodinatörümüz Aybüke Bengü Özmutaf ile birlikte PPDIVUT-BIH sendikasının düzenlediği toplantıya katılmak üzere Bosna Hersek’e gitti.
 
20 Eylül 2022 tarihinde PPDIVUT-BIH sendikasının Sarajevo’daki genel merkezinde gerçekleşen toplantıda sendikamız Öz Gıda İş ve Bosna-Hersek PPDIVUT-BIH (Tarım, Gıda, Su, Tütün ve Turizm Özerk Sendikası) heyetleri bir araya geldi.
 
Toplantıya Genel Başkanımız Mehmet Şahin, PPDIVUT-BIH Genel Başkanı Prof.Dr. Mehmed Avdagic Genel Başkan yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu PPDIVUT-BIH Genel Sekreteri Maja Radić,, Kadın Komite Başkanı Biljana Lazarević ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Aybüke Bengü Özmutaf katılım sağladı.
 
Sendikaların deneyim paylaşımı ile başlayan toplantı, iki ülkenin çalışma hayatında karşılaştıkları sorunların analizi ve ortak çözüm önerileri ile devam etti. Uzun vadeli bir ortaklığın ilk adımının atıldığı toplantıda Genel Başkanımız Mehmet Şahin ve PPDIVUT-BIH Genel Başkanı Mehmet Avdagic ortaklık anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile önümüzdeki dönemde gerçekleşecek ortak faaliyetlerin planlaması yapıldı.
 
Anlaşmanın imzalanmasından sonra değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Mehmet Şahin şunları söyledi,
 
‘Çok etnikli coğrafyalarda faaliyetlerini sürdüren iki köklü sendika olarak gücümüzü emek hareketinden alıyoruz. Gücümüz arttıkça üyelerimiz için daha fazla sayıda ve daha yüksek kalitede faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Bosna-Hersek ve Türkiye sendikal hareketinin birliği de işçi hakları ve iş barışı yolundaki mücadelede gücümüze güç katacaktır. Tarihi iş birliğimizi sendikal alanda da geliştirmek için ilk adımı atıyoruz.’ dedi.
 
Toplantı, Genel Başkanımız ve PPDIVUT Genel Başkanı Mehmet Avdagic’in yerel basına verdiği röportaj ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 20 Eylül 2022 Salı