Hak-İş Kadın Komitesi Bursa İl Eğitimi Sendikamız Öz Gıda İş ev sahipliğinde gerçekleşti

Hak-İş Kadın Komitesi Bursa İl Eğitimi Sendikamız Öz Gıda İş ev sahipliğinde gerçekleşti

Öz Gıda İş’in ev sahipliğinde düzenlenen “Çalışma Hayatında ve Sendikal Hayatta Kadın” konulu il eğitim programı 8 Eylül 2022 tarihinde Bursa Almira Otel’de gerçekleştirildi.

Eğitim programına, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Sekreteri Eda Güner, Konfederasyonumuza bağlı sendikaların genel başkan yardımcıları, Hak-İş İl Başkanları, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Şube Başkan Yardımcılarımız, Kadın Komite Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf, Kadın Komitesi Başkan yardımcılarımız Zeynep Vildan Gündoğan, Sümeyye Aybike Köksal ve stajyerimiz Görkem Cansever katılım sağladı.

Hançeroğlu; “Öz Gıda İş sendikamızın ev sahipliğinde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz”
“Çalışma hayatında ve sendikal hayatta kadın” konulu il eğitim programına Öz Gıda İş Sendikası olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Genel Başkan yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, “Kadınların sahadaki güçlerinin farkında, kendilerinden emin adımlarla yürüyerek iş hayatında daha etkin olmaları sendikalar için büyük öneme haizdir. Bu zamana kadar Öz Gıda İş sendikası olarak kadınların sendikal ve çalışma hayatının her alanında eşit temsili için hem HAK-İŞ hem de Öz Gıda İş sendikası olarak öncü çalışmalar yürüttük, yürütmeye de devam edeceğiz. Bu vesileyle eğitim programımızın hayırlı olmasını diliyor hepinize hoş geldiniz demek istiyorum” diye konuştu.

Özmutaf; “400 bin sendikali kadın çalışanın 200 bini HAK-İŞ üyesi”
Hak-İş Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Aybüke Bengü Özmutaf, “400 bin sendikalı kadın çalışanın 200 bini HAK-İŞ üyesi. Bu tabii ki bir tesadüf değil! Çünkü biz kadınların iş yaşamında yaşamış oldukları problemleri yalnızca kadın sorunu olarak görmüyoruz. “Fıtratta farklılık haklarda eşitlik” bakış açısıyla çalışma alanlarımızdan biri olarak, iş yaşamında karşımıza çıkan ve çözümü için bizlere, sizlere ihtiyaç duyan bir alan olarak görüyoruz” dedi.

Konuşmasına Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın selamlarını ve başarı dileklerini ileterek başlayan HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Güner, “Öz Gıda İş Sendikamızın ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim programında kadın üyelerimizle bir arada bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Eğitim Programı tüm katılımcılara hayırlı olsun” dedi.

Eğitim programında üyelerimize, HAK-İŞ Bakış Açısıyla Sendikal Örgütlenme konusunda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Merve Özaydın, ‘Fıtratta Farklılık Haklarda Eşitlik’ Ekseninde Çalışma Hayatında Kadın ve İş Barışı konusunda Karabük Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Neşe Yıldız, HAK-İŞ Bakış Açısıyla Sendikal Liderlik konusunda Oleyis Sendikası Genel Başkan Vekili Serpil Açıkgöz ve Çalışma Yaşamında Kadın Hakları ve Hukuksal Referanslar konusunda HAK-İŞ Hukuk Müşaviri Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu tarafından eğitim sunumları gerçekleştirildi.

Programa akşam saatlerinde katılarak heyetle bir araya gelen Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş’in dünden bugüne ve geleceğe yönelik mücadelesinden bahsederek ulusal ve uluslararası arenada sendikal mücadelemizin gelmiş olduğu aşamadan bahsetti.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
 
Yayımlanma Tarihi: 8 Eylül 2022 Perşembe