Özgörkey işçileri baskı ve mobbing’in sona erdirilmesini talep etti

Özgörkey işçileri baskı ve mobbing’in sona erdirilmesini talep etti

İşçiler, işten çıkarılan arkadaşlarının tekrar işe alınmasını, baskı ve mobbing’in sona erdirilmesini talep etti. 

Torbalı ve Türkiye’nin en önemli gıda fabrikaları arasında bulunan Özgörkey fabrikası önünde Öz Gıda İş Sendikası üyeleri tarafından eylem yapıldı. İşçiler, işten çıkarılan arkadaşlarının tekrar işe alınmasını, baskı ve mobbingin sona erdirilmesini talep etti. 

Türkiye’nin en önemli soğutulmuş gıda fabrikalarından biri olan Özgörkey’de saat 06.00’da başlayan eylem kapı önünde yaklaşık 1 saat sürdü. Özkörkey Fabrikasında çalışan 650 çalışanın yüzde 80’i Öz Gıda İş Sendikası üyesi. Vardiya amirleri ve ustalar çalışan işçilere haksızlık yaptığı gerekçesiyle, bugün sabah saatlerinde Öz Gıda İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün ve yaklaşık 30 üye fabrika önünde, çalışan arkadaşlarına destek amaçlı eylem düzenledi.

İsteğimiz işten çıkarılan arkadaşların tekrar işe alınması
İşçiler şunları söyledi: "Gerek sendikaya üye olan işçilerin zorla yerlerinin değiştirilmesi, gerek çalışanların zorla ücretsiz izinlere çıkarılması, evlerinden çıkıp işlerine gelen işçilere 'bugün size iş yok geri dönün' demesi bizleri derinden üzmüştür. Bu baskıların en sonuncusu da iki sendikalı arkadaşımızın işten çıkarılmasıdır. Özgörkey Feast fabrikasındaki hukuksuz baskı ve mobbing nedeniyle bir günlük uyarı eylemi yapıyoruz. İsteğimiz işten çıkarılan arkadaşların tekrar işe alınması, çalışan işçilerin üzerinden mobbing ve baskıların kaldırılması, özellikle ustabaşı ve vardiya amirlerinin kadınlar üzerindeki tehditkâr konuşmalarının sona ermesidir."

Bizler var oldukça haklar her zaman savunulacak ve emeğimizin karşılığını alacağız
Uyarı eylemi yapıldığını söyleyen Örgütlenme Daire Başkanımız Göksel Şengün, “Fabrikada çalışan üyelerimiz baskı altıdalar. Bizler buna karşıyız. Çalışan sendika üyelerimiz amirler ve ustalar tarafından haksız şekilde çalıştırılıp yıpratılıyor. Hiçbir çalışan işçi kardeşimize bu şekilde aşağılayıcı ve yıpratıcı şekilde davranamaz. Bizler var oldukça haklar her zaman savunulacak ve emeğimizin karşılığını alacağız. Yasalar neyse içeride o uygulansın. Bu iş yerinde sistem kanuna uygun şekilde yapılması gerek. İşçiler huzurlu çalışması gerek. Ayrıca buradan sesleniyorum, kendini padişah zanneden zibidileri temizleyeceğiz. Eğer ki içerideki sistem değişmezse bu eylemimiz uyarı ile kalmaz devamlı eyleme dönüşür” diye konuştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 10 Kasım 2017 Cuma