Öz Gıda İş Karaman Temsilciler Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Öz Gıda İş Karaman Temsilciler Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Sendikamız tarafından 14 - 19 Ağustos 2022 tarihleri arasında Yeşilovacık Eğitim tesislerinde planlanan temsilciler eğitiminin ilki, Karaman şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 5 gün süren eğitim seminerinin sonunda işyeri temsilcilerimize katılım sertifikası verildi.
 
Şube yöneticisi ve işyeri temsilcimizden oluşan 60 kişinin katılım sağladığı eğitim seminerine, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Abdülhalik Damar ve Sultan Murat Karadağ’ın yanı sıra Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy, Şube Başkan Yardımcılarımız, Karaman Şube Kadın Komitemiz, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, Medya Danışmanımız İsmail Uğur, Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Zeynep Vildan Gündoğan ve Karaman’daki işyerlerinde çalışan sendika temsilcilerimiz katıldı.

“Global Vizyonla Hareket Ediyoruz”
Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, Öz Gıda İş’in sendikal mücadelede örnek alınan ve takip edilen bir sendika olduğuna işaret ederek, “Biz birçok konuda ilklerin sendikası olduk. Öz Gıda İş, sendikal mücadelede kurumsallaşmanın ve profesyonel sendikacılık anlayışının örnek gösterilen ve örnek alınan bir markası oldu. Gücümüzü kendilerinden aldığımız üyelerimize daha iyi hizmet vermek için dünya standartlarında sendikacılığın gerektirdiği TSE ve ISO standartlarını bir kalite yönetimi olarak belirledik ve uygulamaya başladık. İnsan kaynağımızı profesyonellerle genişleterek, global anlamda bir sendikacılık vizyonunu hayata geçirmek için çalışıyoruz.” diye konuştu.

“Sendikalılık bilinci eğitimle mümkün olur”
Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, sendikal mücadele ve sendikalılık bilincinin ancak eğitimle mümkün olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Türkiye’de faaliyet alanımızda çalışan yüzbinlerce işçiden çok az bir kısmı sendikalı olarak çalışıyor. Sendikalı çalışma bilincini tüm çalışanlara kazandırmak için son derece donanımlı ve bilgili şube başkanlarına ve işyeri temsilcilerine ihtiyacımız var. Üyelerimiz, ihtiyaç duyacakları ilgi, bilgi ve desteğe her daim erişebilmelidir. Bun sebeple, buraya katılan tüm arkadaşlarımızın temsil ettikleri üyelere daha fazla katkı yapmalarını sağlayacak eğitim programları düzenliyoruz. Umuyor ve inanıyoruz ki, siz kıymetli yol arkadaşlarımızın bilgi ve tecrübeleri sayesinde sendikamıza on binlerce yeni üye katılacak ve Öz Gıda İş ailesi daha da büyüyecektir.”

Eğitim süresince birçok konuya yer verildi
Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, günümüzün en önemli çalışma hayatı sorunlarından olan mobbing konusuna değindi. İşyerlerinde maruz kalınan mobbing ve mobbingin hukuksal çerçevesini anlatan Erdoğan, yeni yasal düzenlemelere göre maaş bordro hesaplamalarını da anlattı. Medya Danışmanımız İsmail Uğur tarafından yapılan sunumda ise sendikal mücadelede sosyal medyanın önemine vurgu yapıldı. Algı yönetimi ve medya okuryazarlığı konularına da değinen Uğur, sorgulayıcı birey olmanın toplumsal faydalarını da anlattı.

Katılımcılara sertifikaları yönetim kurulumuz tarafından verildi
Eğitim semineri sonunda katılımcılara sertifikaları, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Sultan Murat Karadağ, Abdulhalik Damar ve Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy tarafından takdim edildi.
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 19 Ağustos 2022 Cuma